ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 29.05.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и девети май две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

 

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

                                                                                В.П.Ц.

                              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                                                              Р.Ц.Н.

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурор ЕЛИ ЛАЗАРОВА  сложи за разглеждане  НОХД № 213  по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.00 часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. Л. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия М.А.М. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Ели Лазарова Споразумение за следното:

Подсъдимият М.А.М. роден на ***г***, българин, български гражданин, средно образование, жив. гр.******, вдовец, безработен, осъждан-реабилитиран, с ЕГН ********** Е  ВИНОВЕН в това, че на 10.05.2018 година, около 16:45 часа, в гр. *****, направил опит да отнеме чужди движими вещи: 1 брой менгеме, 1 брой дамски велосипед неустановена марка и 1 брой водосъдържател от бойлер 80 литра, на обща стойност 93,00лева, от владението на К. А. К. ***, негова собственост, без знанието и съгласието му с намерение противозаконно да ги присвои, като при извършване на деянието разрушил преграда, здраво направена за защита на имот – взломил входна врата, като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини, поради което и на основание чл.195, ал.1, т.3 във вр. чл.194, ал.1, във вр. чл.18, ал.1 от НК при условията на чл.54 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим М.А.М. *** СЕ ВЪЗЛАГА на Районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимия М.А.М. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на МВР- София направените по делото разноски в размер на 46.92лв /четиридесет и шест лева и деветдесет и две стотинки/, на Националното Бюро за правна помощ гр.София адвокатско възнаграждение на определения от АС-Монтана и назначен за негов защитник адв. Н. Л. от МАК както и 5лв. д.т. в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 213/18г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                  

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                    /В.Ц./

 

                                                                                        2.

                                                                                   /Р.Н./