Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

 

                                                  

 

                                

                                              11.06.2018г.

 

                             

                              В    И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

       Районен съд гр.Лом, втори граждански състав, в открито съдебно заседание на двадесет и шести април две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б.СЛАВЧЕВА

 

 

       при секретаря Д.Ценкова, като разгледа докладваното от съдия Славчева гр.д. № 321/2018г. по описа на ЛРС, за да се произнесе взе предвид следното:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Водим от горното, съдът

 

 

 

                                     Р  Е  Ш  И  :

 

 

 

 ОСЪЖДА Б.И.П. с ЕГН ********** *** да заплаща на детето Х.Б.И. с ЕГН ********** роден на ***г., чрез неговата майка и законен представител В.Г.А. с ЕГН ********** ежемесечна издръжка в размер на 150лв /сто и петдесет лева/, считано от датата на подаване на исковата молба–22.02.2018г., ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска, до настъпване на обстоятелства за нейното прекратяване или изменяване.

 

ОСЪЖДА Б.И.П. с ЕГН ********** *** да заплати на детето Х.Б.И. с ЕГН ********** роден на ***г., чрез неговата майка и законен представител В.Г.А. с ЕГН ********** издръжка за минало време в размер на 130лв /сто и тридесет лева/, считано от 22.02.2017г. до 22.02.2018г., ведно със законната лихва от датата на влизане на решението в сила до окончателното му изплащане.

 

        ОСЪЖДА Б.И.П. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ЛРС сумата от 278,40лв /двеста седемдесет и осем лева и четиридесет стотинки/ - държавна такса върху присъдените издръжки, от която 216лв /двеста и шестнадесет лева/ държавна такса върху първоначално присъдена издръжка и 62,40лв /шестдесет и два лева и четиридесет стотинки/ - държавна такса върху присъдената издръжка за минало време, както и 5лв /пет лева/ в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

       ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта относно присъдената издръжка на основание чл.242, ал.1 от ГПК.

 

РЕШЕНИЕТО може да се обжалва пред Окръжен съд гр.Монтана, в двуседмичен срок от връчването му на страните.

         

 

                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ :