О П Р Е Д Е Л Е Н И Е   

 

                                                           гр.Лом, 12.06.2018г.

 

Ломският районен съд, гражданска колегия, в закрито  заседание на 12 юни  през две хиляди и осемнадесета  година в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: Боряна Александрова

 

като разгледа докладваното от съдията Александрова гр.д.№585 описа на съда за 2018г.и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано предявен от Т.Г. срещу С.Г. , иск за развод. 

Препис от исковата молба е редовно връчен на ответника като в указания срок е  постъпил писмен отговор. В срока по чл.119, ал.3 от ГПК, тоест с отговора на исковата молба ответникът е направил възражение за местна неподсъдност на делото на Районен съд-град Лом и моли производството по делото да бъде прекратено и делото да бъде изпратено по подсъдност на Районен съд –град Монтана.

Възражението по чл.119, ал.3 от ГПК е своевременно направено, поради което се явява допустимо, а разгледано по същество е основателно като съображенията за това са както следва.

По правилата на общата местна подсъдност исковете се предявяват пред съда, в района на който е постоянния адрес или седалище на ответника. В настоящият случай, ответницата сочи, че живее и работи в гр.Монтана. Ето защо на основание чл.119, ал.3 и чл.105 от ГПК съдът приема, че настоящото дело не му е подсъдно по правилата на местната подсъдност, поради което производството по делото следва да бъде прекратено и делото следва да се изпрати по подсъдност на Районен съд Монтана.

Така мотивиран Ломският районен съд

 

О П Р Е Д  ЕЛ И:

 

            ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№585/2018г. по описа на Районен съд-Лом.

ИЗПРАЩА делото по подсъдност на Районен съд-гр.Монтана.

Определението е неокончателно и подлежи на обжалване с частна жалба пред Монтански окръжен съд в едноседмичен срок от връчването му.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: