Р Е Ш Е Н И Е  

 

  

 

гр. Лом, 04.06.2018 г.

 

В  ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на трети май, две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдия Миронова гр.д. № 2987 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

           

            Производството е по реда на чл. 50 СК.

           

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

, съдът

 

Р   Е   Ш   И:

 

            ПРЕКРАТЯВА с развод сключеният  на 10.05.1987 год., с Акт за граждански брак № 88/10.05.1987 год. на Община Лом, обл. Монтана, Граждански брак между Л.В.М. ЕГН **********,*** и З.Е. М.,  ЕГН **********,***, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

1.                  След прекратяването на брака, страните няма да си дължат издръжка един на друг.

2.                  След прекратяването на брака З.Е. М. ЗАПАЗВА  придобитото с брака фамилно име М..

3.                  Семейното жилище – апартамент с административен адрес: гр. ****************,  се предоставя за ползване на съпругата З.Е. М.,  ЕГН **********,***.

4.                  Придобитият по време на брака лек автомобил, марка *******, модел ****, цвят ЧЕРВЕН, с рег. № ******, рама ******, двигател ****** след прекратяването на брака се поставя в изключителна собственост на съпруга Л.В.М. ЕГН **********,***. Застрахователната стойност на автомобила е 300 лв.

5.                  З.Е. М.,  ЕГН **********,*** се съгласява за да не получава суми за уравнение на дела си, тъй като автомобилът е придобит от Л.В.М. ЕГН **********,*** с негови лични средства.

6.                  Личните вещи страните са си получили един от друг и нямат претенции за такива.

7.                  Дължимата се държавна такса ще бъде за сметка на Л.В.М. ЕГН **********,***.

 

            ОСЪЖДА Л.В.М. ЕГН **********,***,да заплати по сметка на ЛРС сумата от 46,00 лв. /четиридесет и шест лева и 00 ст./, представляваща: 6,00 лв. – държавна такса върху стойността на имуществото и 40 лв. – окончателна държавна такса за воденият брачен процес, както и 5 /пет/ лева в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

 

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: