О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Лом, 04.06.2018 год.

 

Ломският районен съд, ІІІ състав, в закрито заседание на четвърти юни,  две хиляди и осемнадесета година в състав:      

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 2940 по описа за 2017 година и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Делото е образувано по иск с правно основание  чл. 34 ЗС, предявен от: Л.Т.Г.,  ЕГН **********,***, чрез пълномощника, адв. К. Г., МАК, срещу: М.К.К., ЕГН **********,***, за делба.

В хода на делото отв. м.К. е починала и с определение от проведено на 16.03.2018 год. закрито съдебно заседание същата е заличена като страна – на осн. чл. 227 ГПК и на нейно място са конституирани наследниците й Р.А.Б., ЕГН ********** и Н.А.К., ЕГН **********,***.

Фаза по допускане на делбата.

С протоколно определение от 22.05.2018 год., съдът е приключил съдебното дирене и е приел делото за решаване.  

След приключване на съдебното заседание, с молба от 30.05.2018 год. ищцата Л.Г. е направила искане за прекратяване на производството по делото, поради оттегляне на иска.

С молба от същата дата, 30.05.2018 год., двамата ответници заявяват, че са запознати с молбата на ищцата и намират същата за основателна. Твърдят, че страните са си уредили отношенията извънсъдебно и молят делото да се прекрати.

Искането е направено след приключване на първото открито съдебно заседание, но молбата, макар да изхожда от  ищцата, е последвана от молба, съдъжаща съгласието на ответниците от същата дата, поради което съдът приема, такова е налице.

Ищцата  следвада бъде осъдена да заплати  държавна такса, съгл. чл. 9 от Тарифата за д.т. по ГПК.

Налице е хипотезата на чл. 232 от ГПК, поради което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОТМЕНЯ протоколното си определение от 22.05.2018 год., с което е обявил съдебното дирене за приключило.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 2940 по описа за 2018 година на РС – Лом, поради ОТТЕГЛЯНЕ на иска.

ОСЪЖДА Л.Т.Г.,  ЕГН **********,***, да заплати по сметка на РС – Лом, на основание чл. 9 от Тарифа за ДТ по ГПК, държавна такса в размер на 50,00 /петдесет/ лева, както и 5 лв. в случай на съдебно издаване на изпълнителен лист.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд Монтана в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

 

Районен   съдия: