ПРОТОКОЛ

                                            гр. Л О М, 11.07. 2018 г.

       Ломски районен съд, гражданска колегия, втори граждански състав в публично съдебно заседание на единадесети юли две хиляди и осемнадесета година в състав:

                                                           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: Л. П., сложи за разглеждане  ГР. Д. №  122 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 10.50 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът, на основание чл. 234, ал. 1 ГПК, като намира, че така постигнатата спогодба за прекратяване на делото не противоречи на закона и добрите нрави, 

                                   О П Р Е Д Е Л И :

           

          ОДОБРЯВА  постигнатата между страните спогодба, по силата на която:

ПРЕДОСТАВЯ се упражняването на родителските права по отношение на децата С.А.К. родена на *** г., с ЕГН **********, В. А.К. родена на *** г., с ЕГН ********** и И. А.К. родена на *** г., с ЕГН **********, на баща им А.К.А. с постоянен и настоящ адрес:***, ЕГН **********.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти с децата С.А.К. с ЕГН **********, В. А.К. с ЕГН ********** и И. А.К. с ЕГН **********, на майка им М.Б.К. с постоянен адрес:***, ЕГН **********, първата и третата събота на съответния месец от 10.00 ч. и да ги връща на съответната неделя не по-късно от 16.00 ч., както и един месец през летния период, който да не съвпада с годишния отпуск на бащата А.К.А..

ОПРЕДЕЛЯ месечна издръжка на ненавършилите пълнолетие деца, която да бъде заплащана от майката М.Б.К. с постоянен адрес:***, ЕГН **********, както следва:

На С.А.К. родена на *** г., с ЕГН **********, със съгласието на баща й А.К.А. с постоянен и настоящ адрес:***, ЕГН ********** – 130лв /сто и тридесет лева/ месечно.

На В. А.К. родена на *** г., с ЕГН ********** и И.А.К. родена на *** г., с ЕГН **********, на всяка от тях по 130лв /сто и тридесет лева/ чрез техния баща и законен представител А.К.А. с постоянен и настоящ адрес:***, ЕГН **********.

Като издръжката е с начална дата на постъпване на исковата молба в съда – 12.01.2018 г.

ОСЪЖДА ответницата М.Б.К. с постоянен адрес:***, ЕГН **********, да заплати по сметка на ЛРС държавна такса в размер общо на 330,80лв /триста и тридесет лева и осемдесет стотинки/ от която 280,80лв /двеста и осемдесет лева и осемдесет стотинки/ - държавна такса върху уваженият размер на дължимите издръжки за трите деца и 50лв /петдесет лева/ - държавна такса по иска за родителски права.

ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО относно частта за одобряване на спогодбата за прекратяване на производството не подлежи на обжалване.

Протоколът приключи в 11.15 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

 

                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                                СЕКРЕТАР: