ПРОТОКОЛ

                                            гр. Л О М, 11.07. 2018 г.

       Ломски районен съд, гражданска колегия, втори граждански състав в публично съдебно заседание на единадесети юли две хиляди и осемнадесета година в състав:

                                                           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: Л. П., сложи за разглеждане  ГР. Д. №  216 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 10.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът, на основание чл. 234, ал. 1 ГПК, като намира, че така постигнатата спогодба за прекратяване на делото не противоречи на закона и добрите нрави, 

                                   О П Р Е Д Е Л И :

            ОДОБРЯВА  постигнатата между страните спогодба, по силата на която:

Ответната страна ….. признава за  незаконосъобразна и неправилна заповед № 1/28.08.2017г: -издадена на  основание чл.326 от КТ с произтичащите от това последици, като приема по силата на настоящето споразумение същата да се счита за отменена, като неправилна и незаконосъобразна.

·        Работодателя …… по силата на настоящето споразумение се да задължава да  оформи приема да бъде възстановенена Р.Ц.Р. на работа, като и се оформят от счетоводството на …. необходимите документи за излизане в отпуск по майчинство/ справка от работодателя за начислените и внесени осигуровки и всички други необходими документи изискващи се от НОИ/.

·        …… по силата на настоящето споразумение се да задължава да  оформи да оформи и придвижи до НОИ всички непридвижени и неоформени болнични листа за периода от месец октомври 2017 до месец май 2018г.

·        ……. по силата на настоящето споразумение се да задължава да  оформи в трудовата книжка с последното трудово възнаграждение. с подпис и печат на фирмата като бъде нанесен и трудовия стаж на работника.

·        на основание чл.242 във връзка с чл 128 от КТ ………,Седалище и адрес на управление: гр. …….. се съгласява да заплати на Р. Ц.Р. дължимите месечни възнаграждения за месеците юли и август в размер на две нетни заплати в размер на 568 петстотин шесдесети осем лева в едно със законната лихва от подаване на исковата молба до окончателното изплащане/.

 

    По отношение на разноските страните са споразумяха да останат така, както са направени до момента и нямат претенции една към друга за тях.

               ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

               ОСЪЖДА ответника по делото ………….., със седалище и адрес на управление: гр. ………, с управителя - Р.    Д.   П. *** да заплати по сметка на ЛРС сумата от 25лв /двадесет и пет лева/ - държавна такса, както и 5лв – в случай на издаване на изпълнителен лист.

               ОПРЕДЕЛЕНИЕТО относно частта за одобряване на спогодбата за прекратяване на производството не подлежи на обжалване.

Протоколът приключи в 10.50 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                       СЕКРЕТАР: