Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Лом, 16.07.2018 год.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

           Ломският районен съд, гражданска колегия, четвърти състав, в открито заседание на  12 юли 2018 година, в състав:

 

                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Б о р я н а    А л е к с а н д р о в а

 

При секретаря В. Младенова, след като изслуша докладваното от съдията Александрова гр.дело № 1426/18  год. по описа на съда, за да се произнесе ,взе предвид следното :

                 Производство по реда на чл.330 ГПК.

…………………..

          Водим от горното, съдът

 

 

                                 Р        Е        Ш       И      :

 

 

          ПРЕКРАТЯВА БРАКА между Ц.К.Г.  с ЕГН ********** и Б.С.С. с ЕГН ********** ПО  ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

      След прекратяване на брака съпругата Б.С.С. ще запази брачното си фамилно С. и след прекратяване на брака, ще продължи да се именува Б.С.С..

        Издръжка не си дължат.

        Родителските права по отношение на малолетните им деца: Е.Ц.Г.ЕГН ********** и А.Ц.Г. с ЕГН ********** се предоставят за упражняване на майката Б.С.С., като се определя режим на контакти на децата Е.Ц.Г.и А.Ц.Г.  със техният баща Ц.К.Г., който ще ги вижда и взема при себе си всеки петък от 12,00ч. до 20,00ч. в събота / с преспиване/, както и 1 месец през лятото и 1 месец през зимата, несъвпадащи с платения отпуск на майката.

  ОСЪЖДА Ц.К.Г. да заплаща на Б.С.С. /двамата със снети по горе данни/, в качеството й на майка и законна представителка на малолетните им деца Е.Ц.Г. и А.Ц.Г. по 127,50 лв. месечно за всяко едно от децата, до 30-то число на текущият месец, до настъпването на законоустановени причини и условия за изменяване или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска съобразно падежа й  до изплащането й.

          Придобитото по време на брака имущество се поделя по следният начин:

          В дял и изключителна собственост на Ц.К.Г. се поставя:

ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с площ 313.00 /триста и тринадесет/ кв.м, представляващ част от ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с идентификатор **********, находящ се в гр. Лом, общ. Лом, обл. Монтана, по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със заповед № РД-18-5/26.01.2009 г. на Изпълнителен директор на АГКК, с адрес гр. Лом, ул. „************, целият с площ 366.00 /триста шестдесет и шест/ кв.м, с трайно предназначение на територията: Урбанизирана, начин на трайно ползване: Ниско застрояване /до 10 м/, номер по предходен план: 1165 /хиляда сто шестдесет и пет/, квартал: 52 /петдесет и две/, парцел XVI /шестнадесети/, при съседи: поземлен имот с идентификатор ***, поземлен имот с идентификатор ***, поземлен имот с идентификатор ***, поземлен имот с идентификатор **, поземлен имот с идентификатор **, з а е д н о с построените в имота: СГРАДА с идентификатор 44238.505.1165.1 /четиридесет и четири хиляди двеста тридесет и осем, точка - петстотин и пет, - хиляда сто шестдесет и пет, точка - едно /, със застроена площ от 24,00 /двадесет и четири/ кв.м, брой етажи: 1 /един/, предназначение: Хангар, депо, гараж, СГРАДА с идентификатор **, със застроена площ от 18,00 /осемнадесет/ кв.м, брой етажи: 1 /един/, с предназначение: Хангар, депо, гараж и СГРАДА с идентификатор *** със застроена площ от 121.00 /сто двадесет и един/ кв.м, брой етажи: 1 /един/, с предназначение: Жилищна сграда - еднофамилна.

Данъчната оценка на имота е 18 548.08 лв.

В дял и изключителна собственост на Б.С.С. се поставят движими вещи - стоки, съпружеска имуществена общност, чиято парична равностойност е 15 000 лева, които са получени от нея преди подписване на настоящото споразумение.

Осъжда Ц.К.Г. да заплати по сметката на ЛРС сума в размер на 553 лв. – държавна такса.

Осъжда Б.С.С. да заплати по сметката на ЛРС сума в размер на 300 лв. – ДТ.

          ОСЪЖДА  Б.С.С. и Ц.К.Г. /солидарно/, да заплатят ДТ по сметката на ЛРС в размер на 40 лв.

          

                  Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

                                       РАЙОНЕН   СЪДИЯ :