Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

 

№ ...

 

гр. Лом, 20.07.2018 г.

 

В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на осемнадесети юли, две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

при секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдията Миронова гр.д. № 1449 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Иск с правно основание чл. 50 СК, производство по реда на чл. 330 ГПК.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Р   Е   Ш   И:

 

            ПРЕКРАТЯВА с развод сключеният на 11.12.2013 г. с Акт № 92/11.12.2013 г. на Община Лом Граждански брак между Д.Г.А., ЕГН **********,*** и Л.А.А., ЕГН **********,***, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

1. ПРЕДОСТАВЯ на майката Д.Г.А., ЕГН **********,*** упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака между страните дете – Л.Л.А.,  ЕГН **********, родена на *** год., като ПОСТАНОВЯВА, че детето ще има местоживеене при майката.

            2. ОПРЕДЕЛЯ на бащата, Л.А.А., ЕГН **********,***, следният режим на родителски контакти с детето Л.Л.А.,  ЕГН **********, родена на *** год.: през всяка първа и трета събота и неделя на месеца, за времето от 09,00 часа на съботния ден до 18,00 часа на неделния ден,  както и за тридесет дни през лятото, което време да не съвпада с платения годишен отпуск на майката.  

            3. ОСЪЖДА Л.А.А., ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАЩА на малолетната си дъщеря Л.Л.А.,  ЕГН **********, чрез майката и законен представител Д.Г.А., ЕГН **********,***, месечна издръжка в размер от по 130,00 лв. /сто и тридесет лева/, считано от 20.07.2018 год., заедно с всички законни последици от това, включително и лихви при просрочване на някоя вноска и до настъпване на законни предпоставки за изменението или прекратяването на издръжката.  

            4. След прекратяване на брака страните няма да си дължат издръжка един на друг.

5. След прекратяването на брака съпругата Д.Г.А., ЕГН **********,*** ще продължи да носи придобитото с брака фамилно име А..

            6. ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, апартамент с административен адрес: ********* на съпруга, Л.А.А., ЕГН **********,***.

            7. Личните вещи страните са си получили един от друг и нямат претенции за такива.

            8. по време на брака страните са получили кредит от Банка ДСК ЕАД, на името на Л.А.А., ЕГН **********,***, който след прекратяването на брака поема задължението към банката за неговото пълно погасяване, като няма да има претенции към Д.Г.А., ЕГН **********,*** за  така изплатените от него суми.

            9. Други имуществени спорове, доколкото страните имат такива помежду си, ще бъдат решавани в друго производство.

 

            ОСЪЖДА Д.Г.А., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на РС Лом окончателна д.т. за воденият брачен процес в размер на 20.00 лв. /двадесет лева/, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            ОСЪЖДА Л.А.А., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на ЛРС сумата от 113,60 лв. /сто и тринадесет  лв., 60 ст./, от които: 93,60 лв. държавна такса върху определеният размер на издръжката и 20,00 лв. – окончателна държавна такса за водения брачен процес, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: