Р    Е    Ш    Е   Н    И    Е

 

 

                                                    

 

 

                                         Гр.Лом,   10.07.2018г.

 

 

                            В     И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

 

          Ломски районен съд, втори наказателен състав в открито съдебно заседание на десети юли две хиляди и осемнадесета година, в състав:        

 

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б.СЛАВЧЕВА

 

 

        при секретаря Л.П., и с участието на  прокурор при ЛРП Райна Петрова, след като разгледа докладваното от съдията Славчева АНД № 201/18г. по описа на ЛРС, възоснова на събраните по делото доказателства и закона

        

                                    Р    Е   Ш   И  :

 

 

 

          ПРИЗНАВА обвиняемият А.Н.А. роден на ***г***, българин, с българско гражданство, адресно регистриран в с.Безденица, обл.Монтана, живущ ***, неженен, безработен, с основно образование, осъждан-реабилитиран, с ЕГН **********  ЗА ВИНОВЕН в това че на 09.01.2018г. в землището на с.Сталийска махала , обл.Монтана, на път ІІІ-114 в маловажен случай, без редовно писмено позволително транспортира с товарен автомобил,     марка „Форд“, модел “Транзит“ с рег.№ ……. незаконно придобит от другиго дървен материал – 3пр.куб.м. дърва за огрев от вида „дъб“ и „акация“, немаркирани с КГМ, ЕГМ и без превозен билет, на стойност 180лв – престъпление по чл.235, ал.6 във вр. с ал.2 във вр. с ал.1 от НК.

 

         На осн. чл.78а от НК ОСВОБОЖДАВА обвиняемият по ДП № 18/18г. по описа на РУ гр.Лом, респ. преписка вх.№ 60/18г. по описа на ЛРП–А.Н.А. със снета по делото самоличност ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.235, ал.6 във вр. с ал.2 във вр. с ал.1 от  НК, КАТО  МУ НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ “ГЛОБА”, в размер на 1 000лв /хиляда лева/, която да заплати в полза на държавата.

 

        На осн. чл.235, ал.7 във вр. с чл.235, ал.6 във вр. с ал.2 във вр. с ал.1 от НК ОТНЕМА в полза на държавата предмета на престъплението - 3пр.куб.м. дърва за огрев от вида „дъб“ и „акация“, немаркирани с КГМ, ЕГМ, които са оставени на съхранени в ДГС – Лом.

 

        ВРЪЩА иззетият като веществено доказателства товарен автомобил, марка „Форд“, модел „Транзит“,с рег.№…… на неговият собственик Й. С. И. с ЕГН ********** ***.

 

         ОСЪЖДА обвиняемият А.Н.А. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на МВР гр.София направените в хода на досъдебното производство разноски в размер на 35,19лв, а по сметка на ВСС гр.София – 5лв държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

        Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд гр.Монтана, по реда на Глава Двадесет и първа от НПК, 15-дневен срок, считано от днес, а за обвиняемият от датата на получаване на съобщението за неговото изготвяне.

 

 

                                                                РАЙОНЕН  СЪДИЯ :