ПРОТОКОЛ

 

гр. Л о м, 15.07.2018 г.

 

         Ломски районен съд, наказателна колегия, трети наказателен състав в публично  съдебно заседание на петнадесети юли две хиляди и осемнадесета година  в състав :

Председател:  АЛБЕНА МИРОНОВА

      

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА сложи за разглеждане  АНД № 325  по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА МИРОНОВА

На именното повикване в 17.25 часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът, като взе предвид становището на нарушителя и като намира, че делото е изяснено от фактическа страна след тайно съвещание намира за установено следното:

Производството е по реда на чл. 4 - 6 УБДХ.

Образувано е по Акт за дребно хулиганство от 15.07.2018 г., за това че на същата дата около 4.30 ч. нарушителят В.В.Б. е извършил непристойни действия нарушаващи общественият ред и спокойствие като се е сбил в кафе-аператив „Елсас“ и е нанесъл побой над лицето Б.К.Л.от ******* с което  е предизвикал възмущение в присъстващите там граждани.

В съдебно заседание нарушителят се признава за виновен и съжалява за извършеното. Същият е неосъждан.

 От събраните в хода на съдебното следствие гласни доказателства включително и обясненията на нарушителя и показанията на актосъставителя както и от приобщените писмени такива, макар да се установява фактическа обстановка различна от възприетата в акта, то разликата е несъществена и се потвърждават констатациите за осъществен състав на дребно хулиганство по смисъла на чл.1, ал.2 от УБДХ – а именно скарване и сбиване на обществено място, извършено от нарушителя и довело до нарушаване на обществения ред и спокойствие. Това деяние е с по-ниска степен на обществена опасност и не представлява престъпление по чл. 325 НК, поради което и нарушителят следва да бъде признат за виновен и му бъде наложено наказани е „глоба“ в размер на 100 лв., като видът и размерът на наказанието съдът съобразява с личността на нарушителят, а имено същият е неосъждан, с тежко социално и семейно положение, критичен е към извършеното, поради което и така определеното наказание ще постигне целите си.

При тези мотиви, съдът

 

Р    Е    Ш    И   :

 

 ПРИЗНАВА нарушителят В.В.Б. с ЕГН ********** ***, българин, български гражданин, с основно образование, неосъждан, неженен, безработен, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 15.07.2018 г. в с. Расово, обл. Монтана на ул. Георги Димитров в кафе-аперитив „Елсас“ около 4.30 ч. е извършил непристойни действие нарушаващи обществения ред като се сбил и нанесъл  побой на лицето Б.К.Л.с ЕГН ********** от *******, като с действията си предизвикал възмущение в присъстващите граждани К.Т.К. от гр.Лом и Н.В.С. от с. Расово, обл. Монтана, за което и на основание чл. 6, ал.1, б.„а“, вр. чл.1, ал.1, т.2 от УБДХ,  му НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ „ГЛОБА“ в размер на 100 /СТО/ лева.

 

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред МОС в срок от 24 ч., считано от настоящият момент.

В случай на въззивно обжалване, съдът насрочва делото пред МОС за 18.07.2018 г. от 13.30 ч., за която дата нарушителят е известен в съдебно заседание.

Да се уведоми РП- Лом.

ПРЕПИС от решението да се изпрати на Началника на РУ – Лом за сведение и изпълнение, както и да се връчи на нарушителя.

ПРОТОКОЛЪТ приключи в 18.00 ч. и се изготви в съдебно заседание.


 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                    СЕКРЕТАР: