П Р И С Ъ Д А

 

                                       В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Лом в публичното заседание на  26 юни през две хиляди и осемнадесета година, в състав:

           

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

                                                                                                                              

                                                   Съдебни заседатели:

1.      Е.Н.Б.Б.

                                                  

           

при секретаря Веселка Младенова, с участието на прокурора Иван Карагьозов, като разгледа докладваното от съдия Александрова наказателно дело общ характер № 121  по описа за 2017 г.

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Р.Б.Н. роден на ***г***, обл.Монтана, българин, български гражданин,неженен, безработен, осъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от началото на месец февруари 2017г. до 10.03.2017г. в гр.Лом, обл.Монтана при повторност и в условията на продължавано престъпление е извършил следното:

-          За времето от края на м.февруари 2017г. до 10.03.2017г. в гр.Лом, обл.Монтана отнел чужди движими вещи – 6 бр. автомобилни тасове на стойност 10 лв. от владението на А.С.Д. *** без нейно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои.

-          За времето от 27.02.2017г. до 10.03.2017г. в гр.Лом, обл.Монтана след като използвал подбран или подправен ключ отворил складово помещение откъдето отнел от владението на Д.Л.А. *** без негово знание и съгласие чужди движими вещи- 4 бутилки по един литър олио, консерви „Русенско варено“, 5 бр.консерви от 0,500 гр., 1 кг. обикновен ориз, 1 кг. бяло брашно, всичко на обща стойност 24,90 лв., с намерение противозаконно да ги присвои.

-        От началото на месец февруари 2017 г. до 09.02.2017г. в гр.Лом, обл.Монтана като използвал техническо средство подбран или подправен ключ отнел от владението на О.Д.И. без негова знание и съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои чужди движими вещи- пчелен мед 10 бр.буркани, електрическа бормашина неустановена марка, машина за рязане на фаянс, моторен трион „Зеге“ 2 бр. обикновени шпакли, 1 бр. телескоп за боядисване, 1 бр.тръбен ключ, френски ключ, тесла, мистрия, мече за боядисване, всичко на обща стойност 186 лв., с намерение противозаконно да ги присвои, като всички ответи вещи са на обща стойност 229,90 лв.,поради което и на основание чл.195, ал.1,т.4 и 7, вр.чл.194, ал.1 и вр.чл.26,ал.1 във вр.чл.58а ,ал.1, от НК и  ГО ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА, което наказание да изтърпи ефективно при първоначален ОБЩ режим на изтърпяване на наказанието .

Не привежда в изпълнение по отношение на подсъдимия Р.Б.Н., със снета по делото самоличност присъдата по НОХД 536/2916г. по описа на ЛРС от 11 месеца лишаване от свобода, тъй като същата присъда е приведена в изпълнение по НОХД 106/17 г. ЛРС.

 

На основание чл.25, вр.чл.23 НК КОМУЛИРА наложеното наказание по НОХД 106/17г. по описа на ЛРС с настоящата присъда, като налага по-тежкото наложено наказание – ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което наказание да изтърпи ефективно.

 

 ПРИСПАДА на основание чл. 25, ал. 2 НК от така определеното общо наказание времето, през което е търпял ефективно наказание „лишаване от свобода” по НОХД № 106/2017 г. на ЛРС.

 

ОСЪЖДА подсъдимия Р.Б.Н., със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ на гражданския ищец и частен обвинител О.Д.И. , сумата в размер на 186 лв. , представляваща обезщетение за причинени от деянието имуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от датата на деянието – 09.02.2017 г. до окончателното изплащане на сумата.

 

            ОСЪЖДА подсъдимия Р.Б.Н., със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ по сметката на ОД МВР Монтана сума в размер на 84,64 лв. за изготвяне на оценителна експертиза, а по сметката на ЛРС – 50 лв. ДТ.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред МОС в петнадесет дневен срок от днес.

 

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                                    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

(

                                                                  Е.Н.И.-…………………

 

                                                                          

                                                                        Б.И.Б.………………