ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 12.07.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, трети състав, в публично съдебно заседание на дванадесети юли, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                                          Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

Съдебни заседатели: 

1.Е.С.

2.З.З.

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: Г. ЦВЕТАНОВ, сложи за разглеждане НОХД  № 604 по описа за 2017 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 13.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Р.Б. *** в качеството на защитник на подсъдимия И.Р.П. *** от една страна и от друга страна прокурор Г. Цветанов, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият  И.Р.П.  роден на *** ***, българин, българско гражданство, с начално образование, неженен, осъждан, ЕГН ********** Е ВИНОВЕН  в това, че  на 29.06.2016 г. в с. Горни Цибър, обл. Монтана, с цел да набави за себе си имотна облага възбудил заблуждение у Н.П.Н. ***, а именно, че има уговорка със синът й Д.Е.Д. да закупи 1 бр. овен, собственост на Д., че е заплатил на Д. сумата от 150 лв. за него и в последващ момент ще заплати и остатъка, като по този начин мотивирал Н. да му предаде вещта и причинил на Д.Е.Д. имотна вреда в размер на 350 лв. поради което и на основание чл. 209, ал. 1 от НК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, ГО ОСЪЖДА на наказание ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание, да се отложи за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане на определението в законна сила.

 

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК във вр. с чл. 67, ал. 1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим  И.Р.П. с ЕГН ********** се възлага на районен инспектор при РУ МВР – Козлодуй, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

     ОСЪЖДА на основание чл. 189 НПК, подсъдимият И.Р.П., със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на МВР град Монтана направените в хода на досъдебното производство разноски – 38.64 лева /тридесет и осем лв., 64 ст./ направените по делото разноски, за изготвяне на оценителна експертиза и 5,00 /Пет/ лева  в полза на Бюджета на съдебната власт, по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителен  лист.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 604/2017г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

                                                                     1……………………..

                                                                               /Е.С./

 

                                                                     2………………………

                                                                               /З.З./

…………………………………………………………………………….

Протоколът приключи в 16.00 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

1……………………..                           2………………………

                    /Е.С./                  /З.З./

 

 

                                                           СЕКРЕТАР: