ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 06.07.2018 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на шести юли две хиляди и осемнадесета година в състав:                                                       

                                               Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

         при участието на секретар: ЛЮБОМИРА ПЕТРОВА и прокурора РАЙНА ПЕТРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 298 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

         На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Петър Петров от МАК, в качеството на служебен защитник на подсъдимия С.О.Ц. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Райна Петрова Споразумение, за следното:

Подсъдимият С.О.Ц. роден на ***г***, българин, български гражданин, средно образование, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, неженен, работи в автомивка, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че

На 22.06.2018г около 17,20ч в гр. Лом, обл. Монтана по ул. „Пристанищна“ е управлявал моторно превозно средство- мотопед, марка „QINGQI“ /КЮЕНГКЮ/, с рама №0М50-В97571355, което не е регистрирано по надлежния ред - съгласно чл. 140, ал. 1 от ЗДвП – „По пътищата отворени за обществено ползване се допускат само МПС и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места“, чл. 140, ал. 2 от ЗДвП – „Условията и редът за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на МПС и ремаркета, теглени от тях се определя с Наредба на Министъра на Вътрешните работи съгласувано с Министъра на Транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министъра на Отбраната“, чл. 3 ал. 1 от Наредба № I-45 от 24.03.2000 год. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на МПС и ремаркета, теглени от тях и реда за предоставяне на данни за регистрираните ППС, издадена от Министъра на Вътрешните работи, обн. ДВ. Бр. 31 от 14.04.2000г., посл. изм. и доп. бр. 30 от 15.04.2016г. - „МПС и ремаркета се регистрират в 14 дневен срок от придобиване на собствеността или оформянето на вноса /постоянен или временен/ от съответния митнически орган, чл. 4 ал.1 „Собственикът е длъжен да представи превозното средство и необходимите документи в определения срок за извършване на регистрация, промяна в регистрацията или прекратяване на регистрацията“, поради което и на основание чл. 345, ал. 2, вр. с ал. 1 НК, при условията на чл. 54 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ „ГЛОБА" В РАЗМЕР НА 500 ЛВ. /ПЕТСТОТИН ЛЕВА/, която да заплати в полза на Държавата.

На основание чл. 53, ал.1 от НК, веществените доказателства – регистрационна табела регистрационна табела с № М0150Х, ОТНЕМА в полза на държавата и изпратена в сектор ПП при ОДМВР-Монтана.        

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 298/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

Протоколът приключи в 10.45ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                     

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ :

                                                                        СЕКРЕТАР: