ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 11.07.2018 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на единадесети юли две хиляди и осемнадесета година в състав:

                                                        Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора ИВАН КАРАГЬОЗОВ, сложи за разглеждане НОХД № 310 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 11.15 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

            На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                    

                                О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. Л. от МАК, в качеството на служебен защитник на подсъдимия Й.Я.Й. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Иван Карагьозов Споразумение, за следното:

Подсъдимият Й.Я.Й. роден на ***г***, българин, български гражданин, средно образование, живущ на адрес ***, неженен, безработен, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че

На 27.06.2018 г., около 00.55 ч., в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. „Софийска“, управлява моторно превозно средство – лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Пасат“, с рег. №……, след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установени по надлежния ред – с техническо средство „Drug Check 3000“, поради което и на основание чл. 343б, ал. 3 НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от „ПЕТ МЕСЕЦА” като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 55, ал. 3 от НК, НЕ НАЛАГА на подсъдимия Й.Я.Й. по-лекото предвидено в закона наказание „ГЛОБА”, наред с наказанието лишаване от свобода.

 На основание чл. 343г във връзка с чл. 37, т. 7 от НК, ЛИШАВА подсъдимия Й.Я.Й. от правото да управлява МПС, за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл. 59 ал. 4 от НК, ПРИСПАДА времето, през което подсъдимия за същото деяние е бил лишен от упражняване на това свое право по административен ред, а именно от 27.06.2018 г.

На основание чл. 53, ал. 1, б. „а“ от НК, приложените веществени доказателства – 1 бр. опаковка, съдържаща техническо средство „Drug Check 3000“, REF 8325554, използвано на 27.06.2018 г. и приложено по делото, ОТНЕМА в полза на Държавата, за унищожаването му.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 310/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

Протоколът приключи в 12ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                             

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                           

                                                                        СЕКРЕТАР: