ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 13.07.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, трети състав, в публично съдебно заседание на тринадесети юли, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                                          Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: РАЙНА ПЕТРОВА, сложи за разглеждане НОХД  № 317 по описа за 2018 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Ф.Г. *** в качеството на защитник на обвиняемия Р.И.З. *** от една страна и от друга страна прокурор Райна Петрова, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият Р.И.З.  роден на *** ***, обл. Монтана, ул.“Двадесет и първа“ № 1, българин, български гражданин, с основно образование, женен, безработен, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН  в това, че  на 23.12.2016г в Република Румъния, на граничен пункт Калафат пред полицейските органи на гранична полиция при граничен пункт Калафат съзнателно се ползвал от преправен официален документ - свидетелство за управление на моторно превозно средство № 245986132/27.09.2012, на което е придаден вид, че е издадено от ОДМВР-Монтана на името на Р.И.З. с ЕГН **********, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност, поради което и на основание чл. 316 във връзка с чл. 308, ал.2 във връзка ал.1 от НК при условията на чл. 55,  ал.1, т.2, б. „б“ от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ПРОБАЦИЯ“, като на основание чл.42а, ал.2, т.1, т.2 и т.6 от НК, се налагат следните пробационни мерки: „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС“ за срок от ЕДНА ГОДИНА с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично, „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, както и БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА  ОБЩЕСТВОТО“ в размер на 100 часа годишно,  за срок от ЕДНА ГОДИНА.

 

На основание чл.53, ал.1, от НК, ОТНЕМА в полза на държавата, за унищожаване, иззетите веществени доказателства по делото – свидетелство за управление на моторно превозно средство с №245986132/27.09.2012, издадено от ОД МВР - Монтана на името на Р.И.З. с ЕГН ********** се отнема в полза на държавата за унищожаване.

 

ОСЪЖДА на основание чл. 189 НПК, подсъдимият Р.И.З., със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ОД МВР - град Монтана направените в хода на досъдебното производство разноски – 184.84 лева /сто осемдесет и четири лв., 84 ст./ за изготвяне на съдебно-техническа експертиза и 5,00 /Пет/ лева  в полза на Бюджета на съдебната власт, по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителен  лист.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 317/2018г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/

 

………………………………………………………………………

Протоколът приключи в 11.00 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/

 

                                                    СЕКРЕТАР:/п/