ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 25.07.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, трети състав, в публично съдебно заседание на двадесет и пети юли, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

                                      

                             

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА,  прокурор: РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД  № 337 по описа за 2018 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 14.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. В.И. от АК - Монтана в качеството на защитник на подсъдимия И.Н.С. *** от една страна и от друга страна прокурор Росен Станев, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият И.Н.С. роден на *** ***, българин, български гражданин, живущ ***, със основно образование, неосъждан, неженен, безработен, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН  в това, че  на 15.07.2018 година, около 07,00 ч. на път ІІІ-112 км. 1+200, община Лом, в района на с. добри дол, обл. Монтана в посока към с. Арчар, обл. Видин,  управлява МПС – лек автомобил марка „Фолксфаген”, модел „Голф”, с регистрационни номера СА 06 71 АН,  собственост на И.С.Л. от *******,  с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда – 2,05 промила в издишания от водача въздух, установено по надлежния ред с техническо средство – „Алкотест 7510” с инв. № ARDM 0225, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 НК във връзка с чл.55 ал.1,т.1  и  във връзка с чл.36 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание  ШЕСТ  МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на така определеното наказание, да се отложи за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане на определението в законна сила.

НЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание ГЛОБА, на основание чл. 343б, ал.2 във връзка с чл.55, ал.3 НК.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК вр. чл.67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим  И.Н.С. се възлага на районен инспектор при РУ гр.Видин, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

По делото няма направени разноски и не е вземана  мярка за неотклонение спрямо подсъдимия.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 337/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

Протоколът приключи в 15.00 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                           СЕКРЕТАР: