ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 27.07.2018 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, четвърти състав в публично съдебно заседание на двадесет и седми юли, две хиляди и осемнадесета година в състав:

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и районен прокурор Росен Станев, сложи за разглеждане НОХД № 342 по описа за 2018 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 14:00 часа се явиха:

 

…………………………………………………………………………..

                  ОПРЕДЕЛИ:

                  

         ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом  в лицето на Районен прокурор Росен Станев и адв. Н.А. от АК Монтана за следното:

Подсъдимият Ц.Й.Й. - роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес *** със основно  образование, българин, български гражданин,  не женен,  неосъждан, ученик, с ЕГН  **********, Е ВИНОВЕН в това, че:

1/ На  19. 07. 2018 година около 13,00 часа  в с. Расово област Монтана по улица „Академик Тодор Павлов”, пред № 27, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си,  управлявал моторно превозно средство, лек автомобил марка „Фиат”, модел  „Темпра”, собственост на Х.Ц.Б.от гр.Видин, с поставени регистрационни табели № 04645, които са издадени за друго неустановено МПС – престъпление по  чл.345  ал. 1, във връзка с  чл.63 ал.1 т.4 и във връзка с чл.55 ал. 1 б.”Б”, предложение „последно” от НК  МУ НАЛАГА наказание „Обществено порицание”, което да бъде прочетено по местния радиовъзел.

 2/ На  19. 07. 2018 година около 13,00 часа  в с. Расово област Монтана по улица „Академик Тодор Павлов”, пред № 27  като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си,  управлявал моторно превозно средство, лек автомобил марка „Фиат”, модел  „Темпра”, собственост на Х.Ц.Б.от гр.Видин, което не е  регистрирано по надлежния ред съгласно  Наредба № 1-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет и пускане в движение и спиране от движение на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства /служебно прекратена регистрация на автомобила на 20.03.2018 година, на основание чл.143 ал.10 от ЗДвП/ – престъпление по  чл.345  ал. 2, във връзка с ал.1 и във връзка с  чл.63 ал.1 т.4, във връзка с чл.55 ал. 1 б.”Б”, предложение „последно” от НК  МУ НАЛАГА наказание „Обществено порицание“ което да бъде прочетено по местния радиовъзел.

3/ На  19. 07. 2018 година около 13,00 часа  в с. Расово област Монтана по улица „Академик Тодор Павлов”, пред № 27, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си,  управлявал моторно превозно средство, лек автомобил марка „Фиат”, модел  „Темпра”, собственост на Х.Ц.Б.от гр.Видин, без да притежава съответното свидетелство за управление на МПС / неправоспособен/, след като е наказан за същото деяние в едногодишен срок по административен ред с НП № 17-0294-0000939/ 20.07.2017 година, връчено му лично на 01.11.2017 година и влязло в законна сила на 08.11.2017 година-престъпление по чл.343В ал.2, във връзка с  чл.63 ал.1 т.4 и във връзка с чл.55 ал. 1 б.”Б”, предложение „последно” от НК  МУ НАЛАГА наказание „Обществено порицание” което да бъде прочетено по местния радиовъзел.

 

На основание чл.55 ал.3 от НК не налага комулативно предвиденото в разпоредбата на чл.343 ал.4 във връзка с ал.3 НК  наказание „глоба”на подсъдимия Ц.Й.Й..

Предвид, че Ц.Й.Й. е неправоспособен не се прилага разпоредбата на  чл.343 Г.

 

На основание чл. 23, ал.1 от НК спрямо подсъдимия Ц.Й.Й. определя едно общо наказание от наложените му, а именно „Обществено порицание” което да бъде прочетено по местния радиовъзел.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 342 от 2018 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

С оглед постигнатото в днешното съдебно заседание споразумение за решаване на наказателното производство, което е одобрено от съда и наказателното производство прекратено, то нуждата от мярката за неотклонение е отпаднала, поради което, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОТМЕНЯ взетата по отношение на подсъдимия Ц.Й.Й., със снета по делото самоличност, мярка за неотклонение „Под надзор на ИДПС“ взета в хода на ДП.

 

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва и протестира пред МОС в 7 дневен срок от днес, по реда на Глава 22 от НПК.

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 14:20 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                    

                                                                    СЕКРЕТАР: