Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

гр. Лом, 10.08.2018 г.

 

В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на първи август, две хиляди и осемнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

при секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдия Миронова гр.д. № 1501 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Охранително производство по реда на чл. 330 и следв. ГПК.

            Иск с правно основание чл. 50 СК.

 

            Мотивиран от горното, съдът

 

Р     Е     Ш     И:

 

            ПРЕКРАТЯВА с развод по взаимно съгласие, сключеният на 30.07.2011 г., с Акт № 0003/30.07.2011 год. на Община Брусарци, обл. Монтана Граждански брак между К.Б.И., ЕГН **********,***  и В.М.И.,  ЕГН **********,***, поради сериозно и непоколебимо съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

І. Упражняване на родителските права, лични отношения и издръжка на детето.

            1. ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетния Д.В. М., ЕГН **********, роден на *** год., на майката К.Б.И., ЕГН **********,***.

            2. ОПРЕДЕЛЯ на на бащата, В.М.И.,  ЕГН **********,***, следният режим на родителски контакти с детето Д.В. М., ЕГН **********, роден на *** год.: през всяка първа и трета събота и неделя на месеца, за времето от 13,30 часа на съботния до 17,00 часа на неделния ден, с преспиване, както и за 15 дни през лятото, което време да не съвпада с евентуалния платен годишен отпуск на майката.

            3. ОСЪЖДА В.М.И.,  ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАЩА на малолетния си син Д.В. М., ЕГН **********, роден на *** год.,  чрез майката и законен представител К.Б.И., ЕГН **********,***, месечна издръжка в размер от по 150,00 лв. /сто и петдесет лева/, считано от датата на влизане в сила на настоящото решение, заедно с всички законни покледици от това, включително и лихви при просрочване на някоя вноска и до настъпване на законни предпоставки за изменението или прекратяването на издръжката. 

            ІІ. Имуществени отношения между съпрузите:

1. Между страните не съществуват неуредени имуществени отношения. Личните вещи всеки от тях си е получил и не претендират издръжка един спрямо друг.

2. По време на брака не са придобивали недвижими имоти, които са представляват семейна имуществена общност по смисъла на СК.

ІІІ. Фамилно име:

1. ВЪЗСТАНОВЯВА предбрачното фамилно име на съпругата – А. , като ПОСТАНОВЯВА, че занапред тя ще се именува К.Б. А. .

ІV. Семейно жилище:

1. По време на съвместното си съжителство страните са обитавали жилище под наем. Към момента всеки от тях живее в дома на родителите си. Страните нямат семейно жилище по смисъла на СК.

                                                                                          

            ОСЪЖДА К.Б.И., ЕГН **********,***  да заплати по сметка на РС Лом окончателна д.т. за воденият брачен процес в размер на 20.00 лв. /двадесет лева/, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            ОСЪЖДА В.М.И.,  ЕГН **********,***, да заплати по сметка на ЛРС сумата от 128,00 лв. /сто двадесет и осем  лв., 00 ст./, от които: 108,00 лв. държавна такса върху определеният размер на издръжката и 20,00 лв. – окончателна държавна такса за водения брачен процес, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

           

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: