Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

гр. Лом, 10.08.2018 г.

 

В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на тридесет и първи юли, две хиляди и осемнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

при секретаря Румяна Д., като разгледа докладваното от съдия Миронова гр.д. № 1524 по описа за 2018г., за да се произнесе, взе предвид следното:

             

            Охранително производство по реда на чл. 330 и следв. ГПК.

            Молба с правно основание чл. 50 СК.

 

            Мотивиран от горното, съдът

 

Р     Е     Ш     И:

 

            ПРЕКРАТЯВА с развод по взаимно съгласие, сключеният на 30.01.2009 г., с Акт № 0004/30.01.2009 год. на Община Лом, обл. Монтана Граждански брак между М.Д.П., ЕГН **********,*** и Б.Г.П.,***,  поради сериозно и непоколебимо съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

1. ПРЕДОСТАВЯ на бащата Б.Г.П.,*** упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака между страните дете Т Б.Г.,  ЕГН **********, роден на *** год., като ПОСТАНОВЯВА, че детето ще има местоживеене при бащата.

            2. ОПРЕДЕЛЯ на майката, М.Д.П., ЕГН **********,***, следният режим на родителски контакти с детето Т Б.Г.,  ЕГН **********, роден на *** год.: през всяка първа и трета събота и неделя на месеца, за времето от 09,00 часа до 19,00 часа на съботния и на неделния ден, без преспиване, както и за 30 дни през лятото, което време да не съвпада с евентуалния платен годишен отпуск на бащата. 

            3. ОСЪЖДА М.Д.П., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАЩА на малолетния си син Т Б.Г.,  ЕГН **********, роден на *** год., чрез бащата и законен представител Б.Г.П.,***, месечна издръжка в размер от по 130,00 лв. /сто и тридесет лева/, считано от датата на влизане в сила на настоящото решение, заедно с всички законни покледици от това, включително и лихви при просрочване на някоя вноска и до настъпване на законни предпоставки за изменението или прекратяването на издръжката. 

4. След прекратяване на брака страните не си дължат издръжка един на друг.

5. ВЪЗСТАНОВЯВА предбрачното фамилно име на съпругата М”, като ПОСТАНОВЯВА, че занапред тя ще се именува М.Д. М.

6. СТРАНИТЕ НЯМАТ семейно жилище.

            7. по време на брака страните не са придобивали недвижими имоти, както и движими вещи в режим на СИО.

            8. Страните нямат взаимни претенции към притежаваните от всеки от тях банкови сметки.

            9. Разноските по делото сепоемат поравно от страните.

 

            ОСЪЖДА М.Д.П., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на ЛРС сумата от 113,60 лв. /сто и тринадесет  лв., 60 ст./, от които: 93,60 лв. държавна такса върху определеният размер на издръжката и 20,00 лв. – окончателна държавна такса за водения брачен процес, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            ОСЪЖДА Б.Г.П.,*** да заплати по сметка на ЛРС по 20 лв. /двадесет лева/ окончателна държавна такса, за воденият брачен процес, както и 5 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

 

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

           

 

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: