П   Р   И   С   Ъ   Д    А

                                               

 

                                              

 

 

                                      Гр.Лом  05.07.2018г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А        

 

 

       Ломски   районен съд, втори наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на пети юли две хиляди и осемнадесета година, в състав:                                   

 

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ :   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА      

                                                  

 

       при секретаря Л.П.  и с участието на прокурор при ЛРП Ив.Карагьозов, като разгледа докладваното  от съдия Славчева НОХД № 11/18г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият Л.Л.П. роден на ***г***, българин, с българско гражданство, живущ ***, със средно образование, неженен, не осъждан, безработен, с ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН в това, че на 06.04.2017г. около 14ч. в землището на с.Добри дол, обл.Монтана, в отдел 14, буква „б“ противозаконно пречил на орган на властта – Б.И.С. – горски надзирател мобилен контрол в Северозападно Държавно предприятие“ – ТП ДГС гр.Лом да изпълни задълженията си – не му позволил да извърши проверка на транспортираните в товарен автомобил  Ивеко Турбо Дейли“, с рег.№ ….., собственост на Търговско дружество „…….. с МОЛ Р. Л. Г. от гр.П., дърва от вида „дъб“, не изпълнил разпореждане да остане на място, разтоварил дървата, привел в движение автомобила и се отправил в неизвестна посока, поради което и на осн. чл.304 от НПК ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл.270, ал.1 от НК.

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 15-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

 

                                           

                         

                                                            РАЙОНЕН  СЪДИЯ :