П Р И С Ъ Д А

гр. Лом,  05.07.2018 год.

 

В  И М Е Т О     Н А    Н А Р О Д А

 

ЛОМСКИЯТ  РАЙОНЕН  СЪД,  на  пети юли, две хиляди и  осемнадесета  година, в открито съдебно заседание, в следния  състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА МИРОНОВА

                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Ю.Й.,  

                                                                   Г.Г.,

 

При участието на  секретаря Румяна Димитрова и прокурора Георги Ц.,  като  разгледа докладваното от съдия  МИРОНОВА НОХД №   132  по описа за 2018 год., въз основа на закона и доказателствата по делото,

 

П Р И С Ъ Д И:

П Р И З Н А В А

К.Л.И.,  роден на *** ***, българин, бълг. гражданин, с начално образование, неженен, безработен, неосъждан, с ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че за времето от 24.12.2017 год. до 12.02.2018 год., от имот, находящ се в с. Комощица, обл. Монтана, ул. Ломска № 29, в условията на продължавано престъпление, отнел от владението на Л.К.Л. ***, движими вещи: 34 бр. пчелни кошери, многокорпусни, с магазин и рамки и 13 бр. пчелни кошера, даданблат, с магазин и рамки, на обща стойност 1541,00 лв., без негово знание и съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, за което и на основание чл. чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 26, ал. 1, във вр. с 58а, ал. 4, вр. чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б“ от НК, го ОСЪЖДА на ПРОБАЦИЯ, при следните пробационни мерки: 1/ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС, с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него лице два пъти седмично – ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА; 2/ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ – ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА, 3./ БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО – 100 ЧАСА, ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА.

 

ОСЪЖДА подсъдимия  К.Л.И. със снета по делото самоличност, да заплати на Л.К.Л., ЕГН **********,***, сумата от 1541,00 лв. /хиляда петстотин четиридесет и един лева/, представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди, в резултат от престъплението, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на увреждането – 12.02.2018 год., до окончателното й изплащане.

 

          На основание чл. 189 НПК ОСЪЖДА подсъдимия  К.Л.И., със снета по делото самоличност, да заплати в полза на държавата, по сметка на ОД на МВР Монтана, направените по делото разноски за оценителна експертиза в размер на 70,38 лв., както и – по сметка на ЛРС – по 5.00 лв. държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист и 61,64 лв. – държавна такса върху уваженият размер на гражданския иск.

 

          Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд Монтана, по реда на ГЛ. ХХІ от НПК.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:            

 

 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:   1.

 

                    / Ю.Й. /

                             

 

                              2.

 

                              / Г.Г. /