П Р И С Ъ Д А

гр. Лом,  25.07.2018 год.

 

В  И М Е Т О     Н А    Н А Р О Д А

 

ЛОМСКИЯТ  РАЙОНЕН  СЪД,  на  двадесет и пети юли, две хиляди и  осемнадесета  година, в открито съдебно заседание, в следния  състав:

 

                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА МИРОНОВА

                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: В.Ц.

                                                                   Е.С.,

 

При участието на  секретаря Румяна Димитрова и прокурора Г.Цветанов, като  разгледа докладваното от съдията  МИРОНОВА НОХД №   332  по описа за 2018 год., въз основа на закона и доказателствата по делото,

П Р И С Ъ Д И:

П Р И З Н А В А

В.П.Д., роден на *** година в *****, живущ ***, българин, български гражданин, с основно образование, не женен, не работи, осъждан с ЕГН: **********, за ВИНОВЕН в това, че за времето от 12,00 часа до 16,00 часа на 12.07.2018 год., в с. Септемврийци, обл. Монтана, ул. Александър Стамболийски № 58, при условията на повторност, в немаловажен случай, отнел от владението на Г.Д.И. от с.с., движими вещи – парична сума в размер на 220 лв., в банкноти с различен номинал, без знанието и съгласието на собственика и с намерение противозаконно да я присвои, за което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 7,  във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 58а, ал. 1 от НК, го ОСЪЖДА на ЕДНА ГОДИНА „Лишаване от свобода”.

 

На основание чл. 57, ал. 1, т. 2, б. „б“ от ЗИНЗС, определя първоначален „СТРОГ” режим на изтърпяване на наказанието, в затворническо общежитие от закрит тип.

 

          Присъдата подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок от днес пред Окръжен съд Монтана, по реда на ГЛ. ХХІ от НПК.

 

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:            

 

 

 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:   1.

 

                    / В.Ц. /

                             

 

                              2.

 

                              / Е.С. /