ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 03.08.2018 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, четвърти състав в публично съдебно заседание на трети август, две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

Съдебни заседатели:

1.Т.С.Н.

2. Т.Г.Т.

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Ели Лазарова, сложи за разглеждане НОХД № 320 по описа за 2018 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

 

…………………………………………………………………………..

                  ОПРЕДЕЛИ:

                  

         ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом  в лицето на прокурор Ели Лазарова и адв. Н.А. от АК Монтана за следното:

Подсъдимият С.Г.П., роден на *** ***, с настоящ адрес:***, и адрес за призоваване в страната: с. ***, обл. Монтана българин, български гражданин, основно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН:**********, Е ВИНОВЕН в това, че:

За времето от 22:00 часа на 02.07.2018 година до 06:30 часа на 03.07.2018 година, в с. ***, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи: 6 броя пуйки на стойност 72,00 лева и 16 броя гълъби /2 броя порода „забуляти“ и 14 броя „денкези“/ на стойност 260,00 лева или всичко на обща стойност 332,00 лева, от владението на Л.З.Т. ***, негова собственост, без съгласието му с намерение противозаконно да ги присвои, поради което на основание чл.196, ал.1, т.1, във вр. чл.194, ал.1, във вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и „б“ от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК МУ НАЛАГА наказание ТРИ месеца „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален строг режим на изтърпяване.

ОСЪЖДА С.Г.П. с настоящ адрес:*** ЕГН:********** да заплати сума в размер на 70,38 лв. за изготвяне на съдебно оценителна експертиза на ДП, като сумата бъде внесена по сметката на ОД МВР Монтана, както и 5 (пет) лева по сметката на РС Лом за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №320 от 2018 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОТМЕНЯ взетата по отношение на подсъдимия С.Г.П., с настоящ адрес:***, и адрес за призоваване в страната: с. ***, обл. Монтана, българин, български гражданин, основно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН:**********, мярка за неотклонение „Подписка“ взета в хода на ДП.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва и протестира пред МОС в 7 дневен срок от днес, по реда на Глава 22 от НПК.

 

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.50 часа.

 

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                    

 

Съдебни заседатели:

1.Т.С.Н.

…………………………….

2. Т.Г.Т.

……………………………

 

 

                                                                    СЕКРЕТАР: