ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 14.08.2018 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на четиринадесети август две хиляди и осемнадесета година в състав:                                                       

                                               Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

         при участието на секретар: Л. П. и прокурора РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД № 354 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

         На именното повикване в 09.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

                На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Ц. П. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия Г.К.С. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение, за следното:

Подсъдимият Г.К.С. роден на ***г***, българин, български гражданин, начално образование, с постоянен адрес:***, неженен, работи като общ работник към кметство с. Т.., осъждан-реабилитиран, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че

На 02.08.2018 год. около 17,15 часа в с. Василовци, обл. Монтана по ул.“Г. Д.“, управлявал моторно превозно средство – мотопед, марка „Даелин“, рама № ….., неустановена собственост, което не е регистрирано по надлежния ред – съгласно Наредба I-45 от 23.03.2000 г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на моторни превозни средства и ремаркета, теглени от тях, поради което и на основание чл. 345, ал. 2 във вр. с ал.1 от НК, при условията на чл. 54 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ТРИ МЕСЕЦА «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

Подсъдимият Г.К.С. със снета по делото самоличност, Е  ВИНОВЕН в това, че на 02.08.2018 г. около 17,15 часа в с.Василовци, обл. Монтана, по ул. “Г. Д.“ управлявал моторно превозно средство – мотопед, марка „Даелин“, рама №……, неустановена собственост  с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно – 1,79 промила в издишания от водача въздух, установено по надлежния ред – Алкотест №7510, инв. № ARDM 0225, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ШЕСТ МЕСЕЦА «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

         На основание чл. 55, ал. 3 от НК, НЕ НАЛАГА по-лекото кумулативно предвидено наказание „Глоба“.

 

На основание чл. 23, ал. 1 от НК СЕ ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия Г.К.С. със снета по делото самоличност едно ОБЩО НАКАЗАНИЕ, а именно по-тежкото от ШЕСТ МЕСЕЦА «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Г.К.С., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

           

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 354/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

Протоколът приключи в 10.00ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                     

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ :

                                                                       

                                                                       СЕКРЕТАР: