ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 23.08.2018 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и трети август две хиляди и осемнадесета година в състав:                                                                                                       

                                        Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: Л. П. и прокурора ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ, сложи за разглеждане НОХД № 359 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

         На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

                На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Ф.Г. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия С.М.С. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение, за следното:

Подсъдимият С.М.С. роден на ***г***, българин, български гражданин, средно образование, с постоянен адрес ***, с настоящ адрес:***, неженен, безработен, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че

На 10.08.2018 год. около 15,20 часа в гр. Вълчедръм, по ул………“, обл. Монтана, управлява моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Опел“, модел „Астра“ с рег. №…., негова собственост с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2,88 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство „Алкотест 7510“ с инв. № ARDM 0225 на ОД на МВР Монтана, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ШЕСТ МЕСЕЦА «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

         На основание чл.55, ал. 3 от НК, НЕ СЕ НАЛАГА по-лекото кумулативно предвидено наказание „Глоба“.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим С.М.С., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене ***.

 

На основание чл. 343г във връзка с чл. 343б, ал. 2 във вр. с ал. 1 и чл. 37, точка 7 НК, ЛИШАВА подсъдимия С.М.С. от право да управлява моторно превозно средство” за срок от 18 (осемнадесет)  месеца от датата на определението на ЛРС, с което настоящото споразумение е одобрено, като на осн. чл.59, ал.4 от НК ЗАЧИТА времето през което подсъдимия е бил лишен от възможността да упражнява това си право по административен ред, считано от 10.08.2018 г., през което му е било отнето СУМС.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 359/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ :

                          СЕКРЕТАР: