Р    Е    Ш    Е   Н    И    Е

 

 

                                                    

 

 

                                         Гр.Лом,  24.10.2018г.

 

 

                            В     И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

 

          Ломски районен съд, втори наказателен състав в открито съдебно заседание на двадесет и четвърти октомври две хиляди и осемнадесета година, в състав:      

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ : БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ :  В.О.

                                                                                 О.Е.    

 

 

 

        при секретаря Л.П., и с участието на прокурор при ЛРП Ив.Карагьозов, след като разгледа докладваното от съдията Славчева АНД № 424/18г. по описа на ЛРС, възоснова на събраните по делото доказателства и закона

 

 

                                    Р    Е   Ш   И  :

 

 

 

          ПРИЗНАВА обвиняемият Ц.Й.Й. роден на ***г***, българин, с българско гражданство, живущ ***, с основно образование, ученик в 12-ти клас в „Професионална гимназия за производствени технологии“ /ПГПТ/ гр.Лом, неженен, осъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 07.07.2018г. около 23,20ч. в с.Расово, по ул.“Хан Аспарух“, обл.Монтана, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си управлява лек автомобил марка „Фиат“, модел „Темпра“, с ДК №  ВН 82 58 ВР, собственост на Х. Ц. Б. от гр.Видин, без да притежава Свидетелство за управление на МПС /неправоспособен/, и след като е наказан за същото деяние в едногодишен срок по административен ред с НП № 17-0294-00939/20.07.2017г. връчено му лично на 31.10.2017г. и влязло в законна сила на 08.11.2017г. – престъпление по чл.343в, ал.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл.63, ал.1, т.4 от НК.

 

         На осн. чл.78а, ал.6 във вр. с ал.1 от НК ОСВОБОЖДАВА обвиняемият по ДП № 468/2018г. по описа  на РУ гр.Лом, респ. преписка вх.№ 960/18г. по описа на ЛРП Ц.Й.Й. със снета по делото самоличност ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.343в, ал.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл.63, ал.1, т.4 от  НК, КАТО  МУ НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ „ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ“, което да бъде изпълнено, чрез прочитане на решението пред ученическия колектив на „Професионална гимназия за производствени технологии“ гр.Лом.

 

       

        Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд гр.Монтана, в 15-дневен срок, считано от днес по реда на Глава Двадесет и първа от НПК.

 

 

                                                                РАЙОНЕН  СЪДИЯ :            

 

                                                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                                            /В.О./

 

                                                                                                        2.

                                                                                                           /О.Е./