ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 06.06.2017 г.

Ломският районен съд, ТРЕТИ състав в публично съдебно заседание на шести юни две хиляди и седемнадесета година в състав:                                     

                                  Председател: КАТЯ ЦВЕТАНОВА

                        Съдебни заседатели: К.Й.И.

                                                             Г.Г.И.

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора Р.С., сложи за разглеждане дело НОХ № 233 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА КАТЯ ЦВЕТАНОВА.

На именното повикване в 09.20 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал.7 от НПК, съдът

                                               

                                                 ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение от 06.06.2017 г. по НОХД №233/2017 г. по описа на ЛРС, между Районна прокуратура гр. Лом  представлявана от районен прокурор Р. С. от една страна и от друга страна адвокат К. Г. – защитник на подсъдимия С.К.С. ***, за следното:

По силата на споразумението С.К.С. роден на *** ***, ………. българин, български гражданин, с основно образование, разведен, безработен, осъждан-реабилитиран, с ЕГН **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от 22.03.2017 г. до 25.03.2017 г. в с. М., общ……., в условията на продължавано престъпление, дал на другиго – Н. М. И., В. Ц. Н., Ц. Т. П. и Б. С. Б. всички от с. ……… имотна облага, както следва: на Н. И. – 60 лева, на В. Н., Ц. П. и Б.Б. – по 30 лева на човек, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия – политическа партия ……… определена с бюлетина №.., съгласно решение № 4344-НС/22.02.2017 г. на Централната избирателна комисия във връзка с изборите за народни представители на 26.03.2017 г., насрочени с Указ № 59/24.01.2017 г. на Президента на Република България Р. Р..

Деянието е извършено виновно и съставлява престъпление по чл.167, ал. 2, във вр. с чл. 26, ал. 1 НК.

За така извършеното деяние страните се споразумяха наложеното наказание да бъде при условията на чл. 381, ал. 4 от НПК и на основание  чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, налага наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца /шест/ месеца.

На основание чл. 66, ал. 1 НК, ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с изпитателен срок 3 /три/ години от влизане в сила на определението за одобряване на настоящото споразумение.

На основание чл. 55, ал. 3 НК, НЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание „глоба“.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим С.К.С. ***, ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство срещу С.К.С. ***, подсъдим по НОХ № 233/2017 г. по описа на ЛРС, поради решаване на делото със споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1…..      2….

                                                           СЕКРЕТАР: