ПРОТОКОЛ

град Л О М, 30.01.2018 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, ПЪРВИ състав в публично съдебно заседание на тридесети януари две хиляди и осемнадесета година в състав:

                Председател : НИНА КАМЕНОВА

Съдебни заседатели : Е.И.М.

                     В.П.Ц.

при участието на секретар: БОЯНА КОСТОВА и прокурора: РОСЕН СТАНЕВ сложи за разглеждане  НОХД № 565 по описа за 2016 година докладвано от СЪДИЯТА КАМЕНОВА.

На именното повикване  в 9.30 часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК,

Съдът

                                 О П Р Е Д Е Л И :

   ОДОБРЯВА постигнатото между страните Районна прокуратура град Лом, представлявана от районен прокуроро РОСЕН СТАНЕВ при същата  и от друга страна Н.А.,*** – защитник на подсъдимия  Р.С.В..

ПРИЗНАВА подсъдимият, Р.С.В., роден на *** ***, българин, български гражданин, със средно образование, женен, осъждан, с ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 13.05.2016 година в с.Василовци, област Монтана срещу частен дом, находящ се на *******, причинил средна телесна повреда на А.Т.Н., с ЕГН ********** ***, изразяваща се в изкълчване на лява ключично-раменна става, което е довело до трайно затрудняване на движението на ляв горен крайник за не по-малко от месец и половина, поради което и на основание чл.129, ал.2, във връзка с ал. 1 от НК, във връзка с чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА на 3 /ТРИ/ месеца „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“.

      На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното наказание лишаване от свобода с изпитателен срок от 3/ТРИ/ години.

  На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК ВЪЗЛАГА възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Р.С.В. да бъде възложена на районен инспектор при РУ град Лом на района по местоживеене на подсъдимия.     

     На основание чл. 189 НПК, осъжда подсъдимия, Р.С.В., със снета по делото самоличност и ЕГН, ДА ЗАПЛАТИ направените по делото разноски по сметка на ОД МВР-РУ-Лом в размер на общо 154, 56 лева за експертиза,  и 5,00 /Пет/ лева по Бюджета на съдебната власт по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителен  лист.

        

РЕШАВА НОХД № 565/2016 година по описа на ЛРС, със споразумение.

         На основание чл.24, ал.3 от НПК

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 565/2016 година по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

   ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Протоколът приключи в 9.55 часа и се изготви в съдебно заседание.

                     ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                          Съдебни заседатели:   1…. /Е.И.М./

                    2…  /В.П.Ц./

                            СЕКРЕТАР: