ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 15.01.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на петнадесети  януари  две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

 

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

                                                   

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора: РОСЕН СТАНЕВ сложи за разглеждане  НОХД № 708 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 14.00  часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                            О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Валентина Иванова от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Д.Ц.Д. *** от една страна и от друга страна Районен прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение за следното:        

 

           Подсъдимият Д.Ц.Д. роден на ***г***, българин, български гражданин, с основно образование, жив. гр. *******, неженен, безработен, неосъждана, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че на 19.12.2017г.,  около 14.45 часа, в гр.Лом, обл.Монтана, пред паркинг на магазин “Т-маркет”, управлява МПС – лек автомобил марка “Форд”, модел “Транзит”, с рама № WFOPXXBDFP4G57356,  с поставени временни регистрационни табели № 021М429, със срок на валидност до 20.10.2017г., без да е регистрирано по надлежния ред, съгласно Наредба № І- 45 от 24.03.2000г. за регистриране, отчен, пускане в движение и спиране от движение на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства, поради което и на основание чл.345, ал.2, във вр. с ал.1 от НК при условията на чл.55, ал.1, т.1 от  НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ГЛОБА“ в размер на 300 /ТРИСТА/ лева, която да заплати в полза на Държавата.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 708/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

На ДП не е взета Мярка за неотклонение на подсъдимия Д.Ц.Д..

Протоколът приключи в 14.30ч. и е изготвен в съдебно заседание.

 

 

                                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                                                    СЕКРЕТАР: