П Р О Т О К О Л

гр. Лом, 17.01.2018 г.

 

Ломски районен съд, ІV- ми съдебен състав, в публично съдебно заседание на седемнадесети януари, две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар АНЕТКА РАНГЕЛОВА и прокурор Ели Лазарова при Районна прокуратура гр.Лом, сложи за разглеждане НОХД № 20 по описа за 2018 год. на Районен съд гр. Лом, докладвано от Съдия Александрова.

Откривам съдебното заседание в 14.00 часа.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът като взе предвид събраните доказателства по делото, намира че същото, съгласно разпоредбата на чл.382, ал.7 от НПК не противоречи на закона и морала, тъй като наложеното наказание е правилно индивидуализирано с оглед обществената опасност на деянието и дееца, поради което следва да бъде одобрено, поради, което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Л.Г. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия Ч.А. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Ели Лазарова споразумение за следното:

Подсъдимият Ч.А.А. ЕГН: **********, роден на *** ***, български гражданин, неженен, със средно образование, студент, не осъждан, Е ВИНОВЕН в това, че на На 23.08.2017 година, около 23:40 часа, в гр. Лом, обл. Монтана, по ул.“Софийска“, управлява моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген“, модел „Голф“, с рег. № *, собственост на А.П.А. ***, след употреба на наркотични вещества – канабис /марихуана/, съдържаща активното вещество „тетрахидроканабинол“, което е установено по надлежния ред, чрез съдебно-химическа /токсилокологична/експертиза изх. № И-9284/28-11-2017 година на Военномедицинска Академия гр. София – престъпление по чл.343б, ал.3 от НК, като му се наложи наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 от  НК и се определи на ЧЕТИРИ месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването, на което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи с изпитателен срок от ТРИ години.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения обвиняем Ч.А.А. се възлага на районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на обвиняемия.

На осн. чл.55, ал.3 от НК не се налага по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление.

На основание чл.343г във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК, ЛИШАВА подсъдимия Ч.А.А. ЕГН ********** от ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА моторно превозно средство за срок от ДВАНАДЕСЕТ МЕСЕЦА като на осн. чл.59, ал.4 от НК приспада времето, през което е бил лишен по административен ред от това си право считано от 23.08.2017 година.

На основание чл. 53, буква „а” от НК ОТНЕМА в полза на ДЪРЖАВАТА веществените доказателства - 1 брой използван полеви наркотест, който ДА СЕ УНИЩОЖИ поради неговата малозначителност и негодност за употреба.

Съдът не дължи произнасяне за направените разходи по досъдебното производство, тъй като същите са заплатени с вносна бележка № 1284-097728.197/11.01.2018 година на ОББ офис гр. Лом.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 20/2018 г. по описа на ЛРС, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради постигнато и одобрено от съда споразумение за решаване на делото.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последици на влязла в сила присъда.

Протоколът приключи в 14.30 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                        СЕКРЕТАР: