ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 08.02.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на осми февруари  две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

 

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурор: ЕЛИ ЛАЗАРОВА сложи за разглеждане  НОХД № 19 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.15  часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                      О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Феодор Генински от МАК в качеството на защитник на подсъдимия С.Д.Ц. *** от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Ели Лазарова Споразумение за следното:

 

Подсъдимият С.Д.Ц. роден на ***г***, българин, български гражданин, с основно образование, жив. с. ******, неженен, безработен, осъждан- реабилитиран, с ЕГН ********** Е  ВИНОВЕН в това, че на 10.09.2017 г. в с.Василовци, област Монтана по ул.“Георги Д.“, управлявал моторно превозно средство – мотопед, марка „EXITE SILVER” с рег. №535ЕКК, с рама № LD5SG26CB7C201280, неустановена собственост с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно – 1,89 промила, установено по надлежния ред – чрез физико-химическа експертиза- протокол 779/22.12.2017г на ОДМВР-Монтана, поради което на основание чл.343б, ал.1 от НК при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години и ГЛОБА в размер на 200 /ДВЕСТА/ ЛЕВА в полза на държавата.

 

Подсъдимият С.Д.Ц. роден на ***г***, българин, български гражданин, с основно образование, жив. с. *****, неженен, безработен, осъждан- реабилитиран, с ЕГН ********** Е  ВИНОВЕН в това, че на 10.09.2017 г. в с.Василовци, обл.Монтана по ул.“Георги  Д.“,  управлявал моторно превозно средство – мотопед, марка „EXITE  SILVER” с рег. №535ЕКК, с рама № LD5SG26CB7C201280, неустановена собственост, което не е регистрирано по надлежния ред – съгласно Наредба I-45 от 24.03.2000 г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на моторни превозни средства и ремаркета,  теглени от тях, поради което и на основание чл. 345, ал.2, във вр. ал.1 от НК при условията на чл.54 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание   «ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

 

На основание чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ измежду наложените, а именно най-тежкото от тях – наказание   «ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното общо наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години и ГЛОБА в размер на 200/ ДВЕСТА/ ЛЕВА в полза на държавата.

 

         На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим С.Д.Ц. *** СЕ ВЪЗЛАГА на Районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимия С.Д.Ц. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на МВР- София направените по делото разноски в размер на 82.63/осемдесет и два лева и шестдесет и три ст./лв., на Националното Бюро за правна помощ гр.София адвокатско възнаграждение на определения от АС-Монтана и назначен за негов защитник адв. Ф. Г. от МАК и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 19/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                  

                                                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: