ПРОТОКОЛ

град Л О М, 02.02.2018 година

           Ломски районен съд, ПЪРВИ СЪСТАВ, в публично  съдебно заседание на втори февруари две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                               Председател:   НИНА КАМЕНОВА

 

         при участието на секретар: БОЯНА КОСТОВА и прокурора Р.П. сложи за разглеждане НОХ  дело № 61 по описа за 2018 година, докладвано от СЪДИЯ КАМЕНОВА.

На именното повикване  в 11.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните Районна прокуратура град Лом, представлявана от Р.П.прокурор при същата и от друга страна А.А. адвокат при адвокатска колегия град Монтана – защитник на обвиняемия  С.Г.П. ***.

ПРИЗНАВА С.Г.П. роден на *** ***, българин, български гражданин, с основно образование, ученик в девети клас на ********, неженен, неосъждан, адрес за призоваване в страната: с. *******, област Монтана, *******, с ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на неустановени дати в периода началото на м. юли до 26.07.2017г в с. *******, област Монтана, ************при условията на продължавано престъпление, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление с  лице, ненавършило 14-годишна възраст– С. В.М. на 6 години, родена на ***г – натискал я с пръст в половия й орган, свалил бельото си, свалил е и нейното, лежал е върху нея, клатейки се и я облизвал по шията, заврял е половия си орган в устата й- поради което и на основание чл.149 ал. 1 във връзка с чл. 26, ал.1 във връзка с чл. 63, ал.1, т.3 от НК, във връзка  с чл. 54, във връзка с чл. 36 от НК ГО ОСЪЖДА на ЕДНА /1/ ГОДИНА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“.

   На основание чл.69, ал.1, във връзка с чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното наказание лишаване от свобода с изпитателен срок от 3/ТРИ/ години.

На основание чл. 67, ал. 4 от НК, ДА СЕ УВЕДОМИ МКБППМН, Община, *******, която да организира полагането на възпитателни грижи, по отношение на С.  Г.П..

   На основание чл. 189 НПК, осъжда подсъдимия, С.Г.П., със снета по делото самоличност и ЕГН, със съгласието на майката Г. П. Г , ЕГН: **********,*** 11, област Монтана, ДА ЗАПЛАТИ направените по делото разноски по сметка на ОД МВР-РУ-Лом в размер на общо 434.01 лева за експертиза,  и 5,00 /Пет/ лева по Бюджета на съдебната власт по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителен  лист, а по сметка на НБПП град София, адвокатски хонорар за служебен защитник адв. А.А. ***.

РЕШАВА НОХД № 61/2018 година по описа на ЛРС, със споразумение.

На основание чл.24, ал.3 от НПК

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 61/2018 година по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Протоколът приключи в 11.25 часа и се изготви в съдебно заседание.

                     ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                            СЕКРЕТАР: