ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 09.02.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, трети състав, в публично съдебно заседание на девети февруари, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

Съдебни заседатели: 

      1.Ю.З.-П.

      2. Г.И.Б.

 

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА и прокурор: ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД  № 69 по описа за 2018 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Л.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия В.Б.П. *** от една страна и от друга страна прокурор Ели Лазарова, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият В.Б.П.  роден на *** ***, българин, български гражданин, с начално образование, неженен, неосъждан, безработен, с постоянен адрес:***, с ЕГН **********   Е ВИНОВЕН в това, че на 28.01. 2018 г. в с. Медковец, обл. Монтана, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, отнел чужди движими вещи: моторен трион, марка „ЩИЛ 29” ; два кг. Кристална захар ”Сладея”; 1000 мл. омекотител „Семана”; пакет наливни бонбони „Армони”; един бр. от 180  гр. Халва „Павликени”; един бр. маргарин от 0,500кг. „Калиакра”; два кг. Прах за пране цветен „Савекс”; два литра бира „Загорка”, на обща стойност 470, 72 лв., от владението на К.И.К. от *****, негова собственост, без знанието и съгласието му с намерение противозаконно да ги присвои, като при извършване на деянието използвал моторно превозно средство лек автомобил, марка ”Ауди”, модел „80”, с рег. № М-22-21-АX, собственост на М.Е.Х. от ***** поради което и на основание чл. 195, ал.1,  т. 4, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. чл.63, ал.1, т.3 от НК, при условията на  чл. 55, ал. 1, т. 2 „б“ от НК ГО ОСЪЖДА на наказание „ПРОБАЦИЯ“ по чл. 42 „а“ от НК със следните пробационни мерки по чл. 42 „а“, ал. 2, т. 1 и т. 2 от НК на по „ШЕСТ МЕСЕЦА“ всяка, а именно: „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС С ЯВЯВАНЕ И ПОДПИСВАНЕ ПРЕД ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ ПО НАСТОЯЩИЯ МУ АДРЕС“ два пъти седмично и „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ“ в пробационната служба, два пъти седмично, по настоящия адрес на осъдения.

 

Подсъдимият В.Б.П.  роден на *** ***, българин, български гражданин, с начално образование, неженен, неосъждан, безработен, с постоянен адрес:***, с ЕГН **********   Е ВИНОВЕН в това, че на  28.01.2018г., около 02:22 часа в с. Сливовик, обл. Монтана, на ул. „Васил Левски ” на кръстовището с ул. „Замфир Хаджийски”, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, управлявал моторно превозно средство- лек автомобил, марка ”Ауди”, модел „80”, с рег. № М-22-21-АX, собственост на М.Е.Х. от *****, без свидетелство за управление на моторно превозно средство, след като е наказан по административен ред за същото деяние с влязло в сила Наказателно постановление № 17-0996-004873/15.11.2017г., връчено на 09.01.2018г., влязло в законна сила на 17.01.2018г., на ОД МВР-Монтана и от налагането на административното наказание не изтекла една година поради което и на основание чл. 343в, ал. 2, във вр. с ал. 1, във вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК при условията на чл. 55, ал.1 т.2, б.“б“ от НК ГО ОСЪЖДА на  наказание „ПРОБАЦИЯ“ по чл. 42 „а“ от НК със следните пробационни мерки по чл. 42 „а“, ал. 2, т. 1 и т. 2 от НК на по „ШЕСТ МЕСЕЦА“ всяка, а именно: „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС С ЯВЯВАНЕ И ПОДПИСВАНЕ ПРЕД ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ ПО НАСТОЯЩИЯ МУ АДРЕС“ два пъти седмично и „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ“ в пробационната служба, два пъти седмично, по настоящия адрес на осъдения,.

 

На основание чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ измежду наложените, а именно – наказание   ПРОБАЦИЯ“ по чл.42 „а“ от НК със следните пробационни мерки по чл. 42 „а“, ал. 2, т. 1 и т. 2 от НК, в размер на по „ШЕСТ МЕСЕЦА“ всяка, а именно: „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС С ЯВЯВАНЕ И ПОДПИСВАНЕ ПРЕД ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ ПО НАСТОЯЩИЯ МУ АДРЕС“ два пъти седмично и „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ“ в пробационната служба, два пъти седмично, по настоящия адрес на осъдения.

 

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК подсъдимият В.Б.П. със снета по делото самоличност следва да заплати  по сметката на МВР - гр. София направените по делото разноски  в размер на 70,38 лв./седемдесет лв. и 38 ст./ за оценителна  експертиза, и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС - Лом - 5/пет/ лева държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

На  основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 69/18г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

Протоколът приключи в  11.00 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1./п/

                                                 /Ю.З.-П./

 

                                                       2./п/

                                                 /Г.Б./

 

                              СЕКРЕТАР:/п/