О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Лом, 02.01.2018 год.

 

Ломският районен съд, V-ти състав, в закрито заседание на втори януари, две хиляди и осемнадесета година в състав:      

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 2358 по описа за 2017 година и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Делото е образувано по искова молба от Ц.Б.Г., ЕГН **********,***, срещу: Д.А.Н., ЕГН ********** ***, Р.Б.Г., ЕГН **********,***, Р.Г.К., ЕГН **********,***, А.А.К., ЕГН **********,***, Б.Н.Д., ЕГН **********,***, за установяване право на собственост, придобито по давност или делба на земеделски земи.  

Делото е оставяно многократно без движение с указания за конкретизиране на искането и за уточняване обстоятелствата, на които се основава претенцията.

С определение от 08.11.2017 год. е допусната безплатна правна помощ на ищцата, на осн. чл. 23, ал. 3 ЗПП. И с Определение от 18.11.2017 год. за процесуален представител на ищцата е назначен адв. Д. Ц., МАК, като е определен нов едномесечен срок за отстраняване на нередовностите.

В указаният срок, с молба от 18.12.2017 год. ищцата заявява, че оттегля иска и молят производството по делото да бъде прекратено.

Искането е отправено преди приключване на първото съдебно заседание – тъй като делото е в производство по чл. 130 ГПК.

Налице е хипотезата на чл. 232 от ГПК, поради което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 2358 по описа за 2017 година на РС – Лом, поради ОТТЕГЛЯНЕ на иска.

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд Монтана в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

Районен   съдия: