ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 18.04.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на осемнадесети април две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

 

                                                    Председател: Б. СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Д. ЦЕНКОВА и прокурора: РОСЕН СТАНЕВ сложи за разглеждане  НОХД № 74 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 10.00  часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                            О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. К. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия М.С.Г. ***  от една страна и от друга страна  Районен прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение за следното:        

 

           Подсъдимият М.С.Г. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, разведен, пенсионер, жив. с. *****, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че на 25.01.2017 година в с. Якимово, обл. Монтана представил порнографски материал - снимка на мъжки полов орган от мобилния си телефон на ненавършилата 16 години Б. Д. Б. *** на 12 години, поради което и на основание чл. 159, ал. 3 от НК, при условията на чл. 55, ал.1, т.2, б.“б“ от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание “ПРОБАЦИЯ “ със следните пробационни мерки:

1./ “ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” ЗА СРОК ОТ 6/ШЕСТ/ МЕСЕЦА, с явяване и подписване пред пробационен служител 2 /два/ пъти седмично.

2./ “ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ”,  ЗА СРОК ОТ 6/ШЕСТ/ МЕСЕЦА.

 

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ СЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото по-леко наказание ГЛОБА.

 

На основание чл. 189, ал.1 от НПК подсъдимият М.С.Г., със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на МВР гр. София направените по делото разноски в размер на 72.58/седемдесет и два лева и петдесет и осем стотинки/лв., както и 5/пет/лв. д.т. за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Веществени доказателства по делото – 1 бр. карта памет марка „SanDisk” на основание чл. 53, ал.1, буква „а” от НК, СЕ ОТНЕМА в полза на Държавата.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 74/18г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

Производството е по реда на чл.306, ал.1, т.1 от НПК.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Водим от горното, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

На основание  чл. 25, ал.1 във вр. чл. 23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ по отношение на осъдения  М.С.Г. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, разведен, пенсионер, жив. с. ******, осъждан, с ЕГН **********  ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ измежду наложените му по НОХД № 549/17г. и наказанието по настоящето производство НОХД № 74/18г. двете по описа на РС- Лом, по- тежкото от тях „ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок три години на основание чл. 66, ал.1 от НК.

На основание чл.67, ал.1 от НК възлага възпитателни мерки по отношение условно осъдения М.С.Г. по време на изпитателния срок на инспекторът обслужващ района по местоживеенето му.

Определението може да се обжалва и протестира в 15 дневен срок от днес пред МОС по реда на Глава 21 от НПК.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: