ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 03.04.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на трети април  две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора: РОСЕН СТАНЕВ сложи за разглеждане  НОХД № 95 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в  9.00 часа  се явиха:                                  

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия В.Н.Н. *** от една страна и от друга страна Районен прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение за следното:

Подсъдимият В.Н.Н. роден на ***г. в гр. Лом, българин, български гражданин, средно образование, неженен, безработен, жив. с. *****, неосъждан, с ЕГН **********  Е  ВИНОВЕН в това, че на 18.08.2017  година  в  с.Долни   Цибър  обл.Монтана    около   20 часа   и  20 минути    по   улица   „Първа”   управлява   моторно   превозно  средство  -  лек   автомобил  марка    „Пежо”306     със  ЗК    ВР  76 20 ВМ,   собственост   на   виетнамския   гражданин    Д.  С.   Т.   от    гр.****  с   концентрация   на   алкохол   в   кръвта   над   1,2    на   хиляда,   а  именно    3,10   на   хиляда,  установено   по  надлежен     начин,   чрез   физикохимична   експертиза   №1309/18.08.2017 година   на   НТЛ   при    ОДМВР  гр.Монтана, поради което и на основание чл.343б, ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

 

На основание чл.55, ал.3 НК НЕ СЕ НАЛАГА  кумулативно предвиденото по-леко наказание „ГЛОБА“.

       

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим В.Н.Н. *** СЕ ВЪЗЛАГА на Районен инспектор при РУ Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл.343г от НК ЛИШАВА подсъдимия В.Н.Н. от право да управлява МПС ЗА СРОК ОТ „ЕДНА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА“, като на осн. чл.59, ал.4 от НК се приспада времето от 18.08.2017г., от когато е бил лишен от това му право по административен ред.

 

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимият В.Н.Н. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на МВР- София направените по делото разноски в размер на 411.46 лв /четиристотин и единадесет лева и четиридесет и шест стотинки/, и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 95/18г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                  

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: