ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 04.04.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на четвърти април две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

 

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора: РАЙНА П. сложи за разглеждане  НОХД № 145 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.30 часа  се явиха:                                   

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. К.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия С.В.С. *** от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Райна П. Споразумение за следното:

Подсъдимият С.В.С.  роден на ***г***,   българин, български гражданин,  висше  образование, жив. гр. *************, женен, пенсионер, неосъждан, с  ЕГН ********** Е  ВИНОВЕН в това, че на 27.03.2018 год. в село Аспарухово  обл. Монтана  около 21 00 часа на улица „Христо Ботев“ при кръстовището с улица „Малчика“ управлявал моторно превозно средство-лек автомобил марка „Фолксваген”  модел „Пасат“ с ДК № СВ7936ВС,  собственост на П. С. С. *** с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила – 1,77 промила в издишания въздух установено по надлежния ред с техническо средство Алкотест 7510 ARDM 0225, поради което и на основание чл.343б, ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

 

На основание чл.55, ал.3 НК НЕ СЕ НАЛАГА  кумулативно предвиденото по-леко наказание „ГЛОБА“.

       

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим С.В.С. *** СЕ ВЪЗЛАГА на Районен инспектор, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл.343г във вр. чл. 37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА подсъдимия С.В.С. от право да управлява МПС ЗА СРОК ОТ „ЕДНА ГОДИНА И ДВА МЕСЕЦА“.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 145/18г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                  

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: