ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 11.04.2018 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, четвърти състав в публично съдебно заседание на единадесети април, две хиляди и осемнадесета година в състав:

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Георги Цветанов, сложи за разглеждане НОХД № 149 по описа за 2018 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 13:30 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

                                    

         О П Р Е Д Е Л И:

        

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом прокурор Георги Цветанов и адв. Н.А.за следното:

1.                Подсъдимият С.Б.Д. роден на *** г. в гр.Лом, понастоящем живущ ***, българин, български гражданин, неженен, начално образование, безработен, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН за това, че: На 29.03.2018 г. около 22:10 часа в с.Септемврийци, обл.Монтана, ул.“Свобода“ си служи с табели рег. № ***, монтирани на управляваното от него МПС – лек автомобил, марка Опел, модел Корса, с нoмер на рама ***, издадени за друго МПС – лек автомобил марка Форд, модел Мондео, собственост на З.С.З.от гр.Монтана, поради което на основание чл. 345, ал.1, предложение „второ“, във връзка с чл.54 и във вр. с чл.36 от НК МУ НАЛАГА наказание ГЛОБА в полза на Държавата в размер на 700 /седемстотин/ лева.

2.                Подсъдимият С.Б.Д. роден на *** г. в гр.Лом, понастоящем живущ ***, българин, български гражданин, неженен, начално образование, безработен, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН за това, че на 29.03.2018 г. около 22:10 часа в с.Септемврийци, обл.Монтана, ул.“Свобода“ си служи с табели рег. № ***, монтирани на управляваното от него МПС – лек автомобил, марка Опел, модел Корса, с нoмер на рама ***, което не е регистрирано по надлежния ред/ прекратена регистрация от 09.09.2016 г./ поради което на основание чл.345, ал.2, вр. с ал.1, предложение „второ“, във връзка с чл.54 и във вр. с чл.36 от НК МУ НАЛАГА наказание ГЛОБА в полза на Държавата в размер на 500 /петстотин/ лева.

 

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл.23 от НК на подсъдимия С.Б.Д. с ЕГН **********, едно общо наказание измежду наложените му по т.1 и т.2, по-тежкото от двете, а именно ГЛОБА в размер на 700 /седемстотин/ лева.

 

На основание чл.53 от НК ОТНЕМА в полза на държавата  веществено доказателство - 2 броя регистрационни табели М 13 05 ВМ, иззети с акт за установяване на административно нарушение № 348 от 2018 г. и находящи се в КАТ Монтана, които следва да бъдат УНИЩОЖЕНИ.

ОСЪЖДА С.Б.Д. с ЕГН ********** да заплати по сметката на ЛРС сума в размер на 5,00 /Пет/ лева за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №149 от 2018 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

На досъдебното производство не е взета мярка за неотклонение, поради което съдът няма да се произнася.

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 13.45 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                    

                                                                    СЕКРЕТАР: