ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 20.04.2018 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, четвърти състав в публично съдебно заседание на двадесети април, две хиляди и осемнадесета година в състав:

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Георги Цветанов, сложи за разглеждане НОХД № 156 по описа за 2018 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 11:00 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

                                    

         ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом прокурор Георги Цветанов и адв. А.В. за следното: Подсъдимият Ц.Р.М. роден на *** г. в гр.Лом, понастоящем живущ ***, българин, български гражданин, неженен, Управител на фирма „Тера Медковец“ ООД, осъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН за това, че: На 31.03.2018 год. около 22,10 часа в с.Медковец, обл.Монтана по ул.“Георги Димитров“, управлява моторно превозно средство – лек автомобил марка „Мерцедес“ модел „Е 220“ с Рег. № ***, негова собственост след употреба на наркотично вещество „Амфетамин“, установено по надлежния ред – с техническо средство „DRUG Check 300ARKM-0561“, поради което на основание чл.343б, ал.3 във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК, МУ ОПРЕДЕЛИ наказание 5 /Пет/ месеца „лишаване от свобода“, като на осн. чл.66 ал.1 от НК отлага изпълнението с 3 /три/ години изпитателен срок.

На осн. чл.55 ал.3 от НК, НЕ  НАЛАГА кумулативно предвиденото по-леко наказание „глоба“.    

 

На осн. чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във вр. с чл.67 ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Ц.Р.М. СЕ ВЪЗЛАГА на полицейски инспектор при РУ гр.Лом отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание 343 г от НК, ЛИШАВА подсъдимият Ц.Р.М. от право да управлява МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА. На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето от 01.04.2018г., от когато е бил лишен от това му право по административен ред.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №156 от 2018 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 12.00 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                    

                                                                    СЕКРЕТАР: