ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 19.04.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на деветнадесети април две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

                                                                Ю.Т.Й.

                            Съдебни заседатели:

                                                                 Ю.А.З.

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора: ГЕОРГИ Ц. сложи за разглеждане  НОХД № 157  по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 10.40  часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

               На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. П. П. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Л.В.Ц. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Георги Ц. Споразумение за следното:

 

Подсъдимият Л.В.Ц. роден на ***г***, българин, български гражданин, начално образование, безработен, неженен, жив. гр. ****, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че на 29.03.2018г. в гр.Лом, обл.Монтана ,ул. „*****, в условията на повторност в немаловажен случай и чрез специален начин/умение за отваряне на ПВЦ прозорец с ръка / отнел от владението на М.Т.П. *** движими вещи : 1 бр. телевизор „Самсунг“ 55 инча ,с дистанционно управление на обща стойност 1100/ хиляда и сто/ лева ,без знанието и съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал.1, т.4 и т.7  във връзка с  чл.194, ал. 1 от НК при условията на чл. 55, ал.1, т. 1 НК  МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «СЕДЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», което наказание да изтърпи ефективно, при първоначален режим на изтърпяване „общ“, на основание чл.57, ал.1, т.3 от ЗИНЗС.

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимия Л.В.Ц. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметката на МВР- София направените по делото разноски в размер на 46.92лв /Четиридесет и шест лева и деветдесет и две стотинки/, на Националното бюро за правна помощ адвокатско възнаграждение на определените от АС гр. Монтана и назначен за негов защитник адв. Петър Петров от МАК и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом по 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 157/18г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                   

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                            

                                                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1./

                                                                                                        /Ю. Й./

                                                

                                                                                                           2./

                                                                                                         /Ю. П./ 

 

В предвид на горното и на основание чл. 306, ал.1, т.3 от НПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИВЕЖДА в изпълнение на основание чл.68, ал.1 от НК на подсъдимия Л.В.Ц. роден на ***г***, българин, български гражданин, начално образование, безработен, неженен, жив. *****, осъждан, с ЕГН ********** определеното  при условията на чл.25, ал.1 във  вр. чл.23, ал.1 от НК общо наказание измежду наложените по НОХД № 334/17г. и НОХД № 440/17г., двете по описа на ЛРС с Определение от 27.09.2017г. постановено по НОХД № 440/17г. на ЛРС, влязло в законна сила на 12.10.2017г. ОБЩО НАКАЗАНИЕ от „Шест месеца лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено на основание чл. 66, ал.1 от НК, което следва да бъде изтърпяно ефективно при „общ“ режим на основание чл.57, ал.1, т.3 от ЗИНЗС, ОТДЕЛНО от определеното наказание по настоящето производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва и протестира пред МОС, в 15-дневен срок, считано от днес, по реда на Гл.Двадесет и първа от НПК.

След влизане в сила на Определението препис от него да бъде изпратен на ЛРП, Началника на Затвора гр.Враца за сведение и изпълнение и на БС при ЛРС за отбелязване на бюлетините за съдимост.

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                            

                                                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1./

                                                                                                        /Ю. Й./

                                                

                                                                                                           2./

                                                                                                         /Ю. П./