П Р О Т О К О Л

гр. Лом, 26.09.2018 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, четвърти състав в публично съдебно заседание на двадесет и шести септември, две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

Съдебни заседатели: Е.И.М.Г.Г.И.

 

при участието на секретар: Анетка Рангелова и прокурор Георги Цветанов, сложи за разглеждане НОХД № 192 по описа за 2018 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

 

На именното повикване в 10:05 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                        О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Петър Петров от МАК, в качеството на защитник на подсъдимите Л.А.Л. и В.А.Л. от една страна и от друга страна прокурор Георги Цветанов при Районна прокуратура гр. Лом, Споразумение, за следното:

Подсъдимите В.А.Л.– роден на ***г***, българин, български гражданин, с основно образование, не осъждан, не работи, неженен, с ЕГН ********** и Л.А.Л. роден на ***г***, българин, български гражданин, с основно образование, осъждан, не работи с ЕГН ********** СА ВИНОВНИ В ТОВА , ЧЕ

На 18.12.2016г. около 23.30 часа в с.Трайково, общ.Лом обл.Монтана , ул. „, в съучастие, като съизвършители влезли в чуждо жилище /това на Н.Й.Н. и Р.Н.Й./, като употребили за това сила / взломяване на входната врата/, като деянието е извършено нощем и от две въоръжени лица, поради което и на основание чл.170, ал.2 във вр.ал.1 във вр.с чл.20,ал.2 вр.с ал.1 от НК-за всеки един от тях, при  условията на чл.55 , ал.1,т.1 от НК, като за престъплението им се определи наказание както следва:

На подъдимият В.А.Л.  налага наказание ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, изтърпяването на което се отлага  на осн. чл.66, ал.1 от НК за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане определението на съда в сила,

На подс.Л.А.Л.  налага наказание ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, изтърпяването на което се отлага  на осн.чл.66,ал.1  от НК за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане определението на съда в сила,

На осн. чл.381, ал.5, т.4 от НПК във вр. с чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдените В.А.Л. и  Л.А.Л. се възлага на районен инспектор към РУ на МВР- Видин, отговарящ за района на с.Новоселци, обл.Видин  .

Освен това съдът намира,че са налице предпоставките за комулиране на наложеното наказание по настоящето дело и това по |НОХД 60/16г. ЛРС за определяне на общо наказание  съдът счете, че са налице основанията за това, тъй като деянието по първото от тях е довършено на 18.12.2016г., т. е. преди да влезе в сила осъждането по второто от двете дела или което е на 12.05.2017г., поради което на осн. чл.25, ал.1 от НК следва да се определи общо наказание в размер на по-тежкото от тях, а именно шест месеца лишаване от свобода.  Предвид горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОПРЕДЕЛЯ общо наказание на Л.А.Л. между осъжданията му по НОХД №60/2016г. и НОХД №192/2018г. и двете на ЛРС  в размер на най-тежкото от тях, а именно шест месеца лишаване от свобода, като на основание чл.66 отлага изтърпяването на така наложеното наказание с тригодишен изпитателен срок.

Определението може да бъде обжалвано или протестирано в петнадесет дневен срок от днес пред МОС.

След влизане в сила на определението, копие от същото да се изпрати на Областно звено „Пробация“ гр.Видин.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 192/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:                          

                                   СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

1.      

/Е.И.М./

 

2.      

  /Г.Г.И./