ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 13.09.2018 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, пети състав, в публично съдебно заседание на тринадесети септември, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                                       Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

Съдебни заседатели:

1.И.И.

2.З.З.

 

при участието на секретар: Л. П., прокурор: РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД  № 222 по описа за 2018 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 9.30  часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните: адв. Р. Б. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия С.М.А. *** от една страна и от друга страна Районен прокурор при ЛРП Росен Станев, Споразумение за следното:        

Подсъдимият С.М.А. роден на  *** ***, българин, български гражданин, живущ ***, с основно образование, осъждан, женен, безработен с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН в това, че на 16.05.2018 г. в гр. Лом, обл. Монтана, на ул…….., в немаловажен случай държи 40 броя кутии с цигари марка „GT” и 650 кутии с цигари марка „REGINA blue” на обща стойност 5175 лева, без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон – чл. 25, ал. 1 от Закона за тютюна и тютюневите изделия – „Тютюневите изделия от местно производство и от внос се продават на вътрешния пазар с поставен върху потребителската опаковка бандерол по начин, който да гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унищожаване чрез разкъсване” и чл. 2, т. 2 от Закона за акцизите и данъчните складове – „На облагане с акциз подлежат ……………. тютюневите изделия”, поради което и на основание чл. 234, ал. 1 от НК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, изпълнението на което се отлага за срок от ТРИ ГОДИНИ на основание чл. 66, ал. 1 НК.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим С.М.А. ***, СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл. 55, ал. 3 НК, НЕ СЕ НАЛАГА на подсъдимия С.М.А. със снета по делото самоличност, кумулативно предвиденото наказание „Глоба“.

На основание чл. 37, ал. 1, т. 7 НК, НЕ СЕ НАЛАГА на подсъдимия С.М.А. кумулативно предвиденото наказание „Лишаване от права“, тъй като не притежава права, от които да бъде лишен.

На основание чл. 53, ал.1, б. „а“ от НК, веществените доказателства – 40 броя кутии с цигари марка „GT” и 650 кутии с цигари марка „REGINA blue”, оставени на съхранение в РУ-Лом, ОТНЕМА в полза на Държавата, за унищожаването им.

         Мярка за неотклонение не е взета.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 222/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

На съдебните заседатели И.И. и З.З. да се изплатят по 7,55 лв. от бюджета на съда.

Протоколът приключи в 10.05 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                   

                                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1………..

                                                                                        /И.И./

 

                                                                                           2…………….

                                                                                        /З.З./

 

 

                                                                    СЕКРЕТАР: