ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 28.09.2018 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и осми септември две хиляди и осемнадесета година в състав:

                                  Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ, сложи за разглеждане НОХД № 280 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 10.30 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. А. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия М.К.А. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Георги Цветанов Споразумение, за следното:

Подсъдимият М.К.А. роден на *** ***, българин, български гражданин, живущ ***, основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че

На 18.11.2017 г. в с. Дондуково област Монтана на ул. „Девети Септември” № 31, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, унищожил противозаконно чрез запалване чужда движима вещ – лек автомобил марка „Фолксваген”, модел „Пасат”, с рег.№ ….., собственост на С. Х.Д. ***, ползван от Х. А. Д. ***, на стойност 1000 лв. /хиляда лева/, поради което и на основание чл.216, ал.1във вр.с чл.63, ал.1, т.4 от НК, при условията на чл. 55, ал. 2, б. „б“ от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ „ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ”, което да бъде изпълнено чрез прочитането му по радиовъзела в гр. Лом.

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия М.К.А. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на МВР – София, направените по делото разноски за изготвяне на физико-химическа експертиза в размер на 58,65лв /петдесет и осем лева и шестдесет и пет стотинки/ за оценителна експертиза, сумата 28,80лв /двадесет и осем лева и осемдесет стотинки/ за пожаро-техническа експертиза, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 280/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: