ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 14.09.2018 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на четиринадесети септември две хиляди и осемнадесета година в състав:

                                                  Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: Л. П. и прокурора ИВАН КАРАГЬОЗОВ, сложи за разглеждане НОХД № 389 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

                На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                           

                               О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. В.И. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия И.И.К. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Иван Карагьозов Споразумение, за следното:

Подсъдимият И.И.К. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, живущ на адрес ***, женен, безработен, осъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че

На 01.09.2018г., около 07:00 часа, в с. Медковец, обл. Монтана, по ул.”Септември”, управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка „Опел”, модел „Корса”, с рег. № …, собственост на Р. В. М. от с. ……., с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,45 на хиляда, установени по надлежния ред – техническо средство „Алкотест 7510”, с инв. № ARDM 0225, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т.1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ЧЕТИРИ МЕСЕЦА “Лишаване от свобода”, което да изтърпи ефективно, при „общ режим“, на основание чл.57, ал.1, т.3 от ЗИНЗС.

         На основание чл.55, ал. 3 от НК, НЕ СЕ НАЛАГА по-лекото кумулативно предвидено наказание „Глоба“.

На основание чл. 343г във връзка с чл. 37, точка 7 НК, СЕ ЛИШАВА подсъдимия И.И.К. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА И ДВА МЕСЕЦА.

На основание чл.59, ал.4 от НК, СЕ ЗАЧИТА времето, през което подсъдимия е бил лишен от право да управлява МПС по административен ред, считано от 05.09.2018 г.

Иззетото веществено доказателства свидетелство за управление на МПС № AG9663527, категория „А, М и В”, издадено на 11.10.2017г. и валидно до 15.10.2017г., ИЗПРАЩА на компетентните органи в ОДМВР гр.Монтана за съхранение, до изтичане на наказанието „лишаване от право да управлява МПС.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 389/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.                                                         

Протоколът приключи в 10.30ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                

        

                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:                           

                          

                           СЕКРЕТАР: