ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 28.09.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и осми септември две хиляди и осемнадесета година в състав:

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

 при участието на секретар: Л. П. и прокурора ГЕОРГИ Ц., сложи за разглеждане НОХД № 418 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 15.30 часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Д.Ц. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия И.Л.И. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Г. Ц., Споразумение, за следното:

Подсъдимият И.Л.И. роден на *** ***, българин, български гражданин, не женен, ученик в 11 клас в ТХВП, постоянен адрес:***, не осъждан, с ЕГН: **********, Е  ВИНОВЕН в това, че

На 22.09.2018г около 14,00ч в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. „Дядо Цеко Войвода“, управлявал моторно превозно средство - лек автомобил „Фолксваген”, модел „Голф” с рег.№ …, негова собственост, след употреба на наркотични вещества- ТНС-/тетрахидроканабинол/ и ОРI- /опиат/ установени по надлежният ред с техническо средство Драг чек 3000 ARLC, поради което и на основание 343б, ал. 3 НК, при условията на чл. на чл. 55, ал. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ШЕСТ МЕСЕЦА «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения И.Л.И., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

         На основание чл. 343г във връзка с чл. 37, ал. 1, т. 7 НК, СЕ ЛИШАВА подсъдимия И.Л.И. със снета по делото самоличност от право да управлява моторно превозно средство за срок от ДВАНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

На основание чл.59, ал.4 от НК, СЕ ЗАЧИТА времето, през което подсъдимия е бил лишен от право да управлява МПС по административен ред, считано от 22.09.2018 г.

Веществени доказателства – 1 бр. тест за наркотици на техническо средство „Драг чек 3000 ARLC“, предадени с протокол в РС-Лом, ОТНЕМА в полза на държавата, за унищожаването му.

        На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №418/18 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

         Протоколът приключи в 16.00ч. и е изготвен в съдебно заседание.

          

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                           

                             СЕКРЕТАР: