Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

                                               

                          

                                                        

 

 

                                           гр. Лом, 03.05.2018г.

 

 

                          В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

 

         Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на двадесет и осми март две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

 

        при секретаря Даниела Ценкова, като разгледа докладваното от съдията Славчева гражданско дело № 255 по описа за 2018г., за да се произнесе, взе предвид следното:

        

         Производство по чл. 330 и сл. ГПК.

***********************************************

         Водим от горното, съдът

 

 

                                       Р   Е   Ш   И:

 

          ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен на 19.11.1995г. с Акт № 13 от 19.11.1995г. на Община Брусарци, обл.Монтана между И.А.И. с ЕГН ********** *** и И.М.И. с ЕГН ********** ***, по ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, поради сериозно и непоколебимо съгласие.

 

        УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

 

          1./ Предвид обстоятелството, че има съвпадение във фамилните имена на съпрузите от преди брака то съдът не следва да се произнася по този въпрос.

 

         2./ След прекратяване на брака страните няма да си дължат издръжка един на друг.

      

         3./ Роденото по време на брака малолетно дете г.и.И. с ЕГН **********, роден на ***г. след прекратяване на брака на страните остава да живее при майката И.А.И. по местоживеенето, която ще се грижи за отглеждането и възпитанието му и ще упражнява родителските права по отношение на него, а бащата И.М.И. с ЕГН ********** *** се задължава да заплаща на малолетният г.и.И. с ЕГН **********, чрез неговата майка и законна представителка И.А.И. с ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 130лв /сто и тридесет лева/, считано от прекратяване на брака до настъпване на законови причини за нейното изменени или прекратяване.

 

         4./ Определя се следният режим на лични отношения на детето г.и.И. с ЕГН ********** с бащата И.И.М. с ЕГН **********-същият има право да взема детето при себе си всяка първа събота и неделя от 9ч. в събота до 18ч. в неделя с преспиване, както и за един месец през лятото, което да не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

 

         5./ Притежаваните от съпрузите парични влогове и вземания остават на този съпруг, на чието име са направени.

 

         6./ Евентуални задължения към трети лица или кредитни институции, направени по време на брака се поемат от този от съпрузите, на чието име са направени.

 

         7./ Страните нямат претенции към личните си вещи и обикновена покъщнина.

 

         8./ Страните притежават имущество в режим на СИО, а именно товарен автомобил, марка **********, с рег.№ **********, с рама № **********, който остава лична собственост на съпруга И.М.И. ***.    

 

         9./ За уравнение на дела си съпругата И.А.И. *** получава сумата от 150лв /сто и петдесет лева/, която и е изплатена изцяло.

 

    10./ Семейното жилище на съпрузите в **********е собственост на трети лица – родителите на съпруга и съпругата няма претенции за ползване.

 

      11./ С така постигнатото Споразумение страните слагат край на всякакви спорове помежду си във връзка с този брак, и като взаимно си заявяват, че нямат и няма за в бъдещи да имат други претенции и спорове във връзка с този брак, за което се подписват лично.

 

 

          ОСЪЖДА И.М.И. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ЛРС сумата от сумата от 20лв /двадесет лева/ - окончателна държавна такса за воденият брачен процес, както и сумата в размер на 117,60лв /сто и седемнадесет лева и шестдесет стотинки/, от която 93,60лв /деветдесет и три лева и шестдесет стотинки/ - държавна такса върху присъдената издръжка за детето, 24лв /двадесет и четири лева/ - държавна такса върху паричната равностойност на поставеното му в дял МПС, и 5лв /пет лева/ - държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

        

 

         ОСЪЖДА И.А.И. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ЛРС сумата в размер на 20лв /двадесет лева/ - окончателна държавна такса за воденият брачен процес, както и 3лв /три лева/ - държавна такса върху паричната равностойност на нейния дял, и 5лв /пет лева/ - държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

 

         РЕШЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ.

           

                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ :