Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

                                               

                          

                                                        

 

 

                                           гр. Лом, 08.05.2018г.

 

 

                          В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

 

         Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на двадесет и пети април две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

 

        при секретаря Даниела Ценкова, като разгледа докладваното от съдията Славчева гражданско дело № 336 по описа за 2018г., за да се произнесе, взе предвид следното:

        

         Производство по чл. 330 и сл. ГПК.

         Молба по чл.50 СК.

         :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

         Водим от горното, съдът

 

 

                                       Р   Е   Ш   И:

 

          ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен на 04.09.1999г. с Акт № 93 от 04.09.1999г. на Община Лом, обл.Монтана между Е.Ж.Д. с ЕГН ********** и А.В.Д. с ЕГН **********, двамата с адрес ***, по ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, поради сериозно и непоколебимо съгласие.

 

        УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

          1./ Отностно упражняването на родителските права:

          Родителските права върху родените от брака ненавършили пълнолетие деца А.А. Д. с ЕГН ********** родена на ***г. и М.А. Д. с ЕГН ********** роден на ***г. ще се упражняват от майката Е.Ж.Д. с ЕГН **********.

         2./ Отностно личните отношения:

         За осъществяването на лични контакти с децата А.А. Д. с ЕГН ********** и М.А. Д. с ЕГН **********, бащата  А.В.Д. с ЕГН ********** ще има право да вижда децата всяка първа и трета събота и неделя от месеца, да ги взема при себе си в посочените дни от месеца, както и по един месец през лятото, който да не съвпада с годишния платен отпуск на майката, след което бащата ще връща децата да майката.

        3./ Отностно издръжката на децата:

        Считано от датата на образувана на гражданското дело бащата   А.В.Д. с ЕГН ********** ще заплаща ежемесечна издръжка на децата А.А. Д. с ЕГН ********** и М.А. Д. с ЕГН ********** в размер на по 130лв /сто и тридесет лева/ за всяко едно от децата, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска до настъпване на законна причина за изменението или прекратяване и.

       4./ Отностно местоживеенето на децата:  

       Страните се споразумяват децата А.А. Д. с ЕГН ********** и М.А. Д. с ЕГН ********** да живеят при майка си Е.Ж.Д. с ЕГН **********.

        5./ Отностно ползването на семейното жилище:

        Семейното жилище находящо се в гр.******* се предоставя за ползване от майката Е.Ж.Д. с ЕГН **********.

        6./ Отностно фамилното име:

        Съпругата  Е.Ж.Д. с ЕГН ********** запазва настоящата си фамилия след прекратяване на брака.

 

         ОСЪЖДА А.В.Д. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ЛРС сумата от сумата от 20лв /двадесет лева/ - окончателна държавна такса за воденият брачен процес, както и сумата в размер 187,20лв /сто осемдесет и седем лева и двадесет стотинки/ върху присъдените издръжки за децата - по 93,60лв /деветдесет и три лева и шестдесет стотинки/ за всяка една издръжка, и 5лв /пет лева/ - държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

        

 

         ОСЪЖДА Е.Ж.Д. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ЛРС сумата в размер на 20лв /двадесет лева/ - окончателна държавна такса за воденият брачен процес, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

 

         РЕШЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ.

           

                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ :