Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

гр. Лом, 02.05.2018 г.

 

В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на единадесети април, две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

при секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдия Миронова гр.д. № 506 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

           

            Охранително производство по реда на чл. 330 и следв. ГПК.

           

Р     Е     Ш     И:

 

            ПРЕКРАТЯВА с развод сключеният на * г., с Акт * г. на Община Лом, обл. Монтана Граждански брак между А.Г.С., ЕГН **********,*** и Д.С.С., ЕГН **********,***, поради сериозно и непоколебимо съгласие.

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

 

1. ПРЕДОСТАВЯ на майката Д.С.С., ЕГН **********,*** упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака между страните дете – Г.А.С., ЕГН **********, роден на *** год., като ПОСТАНОВЯВА, че детето ще има местоживеене при майката.

 

            2. ОПРЕДЕЛЯ на бащата, А.Г.С., ЕГН **********,***, следният режим на родителски контакти с детето Г.А.С., ЕГН **********, роден на *** год.: през всяка втора и четвърта събота и неделя на месеца, за времето от 08,00 часа на съботния ден до 18,00 часа на неделния ден, както и за 30 /тридесет/ дни през лятото, което време да не съвпада с платения годишен отпуск на майката. 

3. ОСЪЖДА А.Г.С., ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАЩА на малолетния си син Г.А.С., ЕГН **********, роден на *** год, чрез майката и законен представител Д.С.С., ЕГН **********,***, месечна издръжка в размер от по 140,00 лв. /сто и четиридесет лева/, считано от 01.04.2018 год., заедно с всички законни покледици от това, включително и лихви при просрочване на някоя вноска и до настъпване на законни предпоставки за изменението или прекратяването на издръжката. 

 

4. Страните нямат претенции за издръжка един спрямо друг след прекратяването на брака.

 

            5. След прекратяването на брака, съпругата Д.С.С. запазва придобитото с брака фамилно име С..  

 

            6. ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, с административен адрес: гр. Лом, ул. *№ *, собственост на родителите на молителя, А.Г.С., на съпруга, А.Г.С., ЕГН **********,***.

 

            7. ПРИДОБИТИЯТ по време на брака лек автомобил, марка *, модел *, с рег. № *, цвят тъмно зелен металик, с рама № *, с двигател № *, семейна имуществена общност, се ПОСТАВЯ В ДЯЛ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНА СОБСТВЕНОСТ на съпруга А.Г.С., ЕГН **********,***.

            Застрахователната стойност на автомобила е 1200 /хиляда и двеста/ лв.

            8. За уравняване на дела си съпругата Д.С.С., ЕГН **********,*** е получила сумата от 600 лв.

 

            ОСЪЖДА А.Г.С., ЕГН **********,*** да заплати по сметка на ЛРС сумата от 144,80 лв. /сто четиридесет и четири лева, 80 стотинки/, от които: 24,00 лв. държавна такса върху стойността на дела му по споразумението за имуществените отношения, 100,80 лв. – държавна такса за присъдената издръжка и 20 лв. окончателна държавна такса за водения брачен процес, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            ОСЪЖДА Д.С.С., ЕГН **********,*** да заплати по сметка на ЛРС сумата от 32,00 лв. / тридесет и два лева, 00 стотинки/, представляваща: 12,00 лв. държавна такса въру стойността на дела й по споразумениетоза имуществените отношения и 20,00 лв. – окончателна държавна такса за водения брачен процес, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

           

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: