ОПРЕДЕЛЕНИЕ

гр. Лом, 14.05. 2018г.

 

Ломският районен съд, в закрито заседание проведено на 14 май  през две хиляди и осемнадесета година  в  състав:

Съдия: Боряна Александрова

като разгледа административно дело номер 164 по описа на ЛРС 2018 година докладвано от съдията Александрова, и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба подадена от Ю.М.К. в качеството му на управител и представлаващ „БГ Рент 2017“ ООД против мълчалив отказ на Началника на ОЗС Вълчедръм.

По делото е постъпила с вх. № 7719 от 14.05.2018г. молба от жалбоподателя , в която  заявява по ясен и недвусмислен начин, че оттегля депозираната жалба срещу мълчаливия отказ на н-ка на ОЗС Вълчедръм.  Оттеглянето на жалбата се мотивира с желанието делото да бъде прекрлатено.

Въз основа на така депозираната молба, съдът приема, че е налице категорично формирана воля за оттегляне на жалбата, по която е образувано настоящето дело. Молбата е в писмена форма. Подписана е лично от жалбоподателя и е подадена по надлежния ред, съгласно изискването на чл. 155, ал. 3 от АПК. Оттеглянето е направено по реда и при условията на чл. 155, ал. 3, във вр. с чл. 155, ал. 1 от АПК. Оспорващия е  в правото си при всяко положение на делото, с нарочна писмена молба да оттегли оспорването изцяло или отчасти. По своята правна същност, процесуалното действие "оттегляне" представлява десезиране на съда от разглеждането на спора по същество.  С направеното оттегляне на жалбата оспорващият е извършил действия по разпореждане с предмета на делото, с които само той разполага и съответно същите водят до десезиране на съда. Оттеглянето обуславя и прекратяване на производството по делото.

Въз основа на изложеното и като взе предвид, че е налице процесуална пречка за продължаване на съдебното производство, с оглед направеното оттегляне, жалбата ще се остави без разглеждане на основание чл. 159, т. 8 от АПК, а производството по делото ще се прекрати.

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 159, т. 8 от АПК, съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

 

ОСТАВЯ без разглеждане жалбата на Ю.М.К. в качеството му на управител и представляващ „БГ Рент 2017“ ООД против мълчалив отказ на Началника на ОЗС Вълчедръм за изпълнение на административна услуга – регистриране на договор за отдаване под наем на земеделска земя,вписан в СлВ Лом, под вх.№ 5261/02.08.2017г.

ПРЕКРАТЯВА производството по АД № 164/2018г. по описа на ЛРС.

Определението може да се обжалва с частна жалба пред АС - Монтана в 7-мо дневен срок от съобщаването му на страните.

                                                                                             

 

                                                                                  СЪДИЯ: